kapat

19.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Harmandalı Çöreği
Malzemesi
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*2 adet yumurta(birinin sarısı ayrılır)
*400 gram un
*1 paket margarin
*1 su bardağı ılık su
*Şeker
*Kibrit kutusu kadar yaş maya
*100 gram beyaz peynir
*1 demet maydanoz

HAZIRLANIŞI
1 su bardağı ılık suya 1 çorba kaşığı şeker ilave ederek karıştıralım. Mayayı suyun içinde eritip, kabartalım. Geniş bir kabın içine mayalı sıvı yağı, yoğurt ve yumurtaları alalım. Unu ve tuzu ilave ederek yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 2 eşit parçaya bölelim. Unlu zeminde büyük bir yufka şeklinde açalım. Margarini kaşığın ucu ile yufkanın üzerine gezdirelim. Rulo şeklinde saralım. Uçlarından ters yönlerde bükelim. Ruloyu 15 parçaya bölelim. Kestiğimiz parçaların iki ucunu büzelim. Yarım parmak kalınlığında inceltelim. Peynirli maydanozlu harcı içine koyup, kapatalım. Çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır