kapat

04.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Umuda günde 1.7 trilyon
Yılın ilk 9 ayında şans oyunlarına 454 trilyon lira harcandı. Yani günde 1.7 katrilyon lira. 'Umuda yolculukta' en büyük pay at yarışlarının

ŞANS oyunlarına her ay 50 trilyon 520 milyar, her gün de 1 trilyon 684 milyar lira yatırılıyor. At yarışları, milli piyango, hemen-kazan, sayısal loto gibi talih oyunlarına 1998'in ilk 9 ayında 248 trilyon 379 milyar lira ödenmişti. 1999'da ise bu oyunlar için ceplerden çıkan para 451 trilyon 687 milyar lira düzeyine ulaştı. Böylece şans oyunları için yapılan harcamalarda, yüzde 82'lik bir artış kaydedildi. 1999'un ilk 9 ayına sezonluk oynanan spor-toto, spor-loto ve süper golden de 3 trilyon 218 milyar lira dolayında bir hasılat düştü. Talih oyunlarına harcanan toplam para, 454 trilyon 905 milyar liraya ulaştı. Şans oyunları içinde vatandaşın gözdesi, at yarışları oldu. Türkiye Jokey Kulübü verilerine göre, 1998'in ilk 8 ayında at yarışlarına 180 trilyon 900.7 milyar lira yatırıldı. Bunun 4 trilyon 114.7 milyar lirasını, eğitime katkı payı oluşturdu.

LOTOYA BÜYÜK İLGİ
Sayısal loto ise piyangonun adeta lokomotifi oldu. 1998'in ilk 9 ayında 42 trilyon 325 milyar lira olan hasılat, bu yıl yüzde 150'lik artış gösterdi ve 105 trilyon 958 milyar liraya ulaştı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır