kapat

30.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kahramana kurşun
Kaçakçıların korkulu rüyası olan Diyarbakır Narkotik Şube'nin başarılı amiri Murat Uçar, katıldığı son operasyonda boğazından vurularak şehit edildi

Murat Uçar, Diyarbakır Emniyeti'nin gözüpek Emniyet Amiri'ydi. Yıllarca Diyarbakır Emniyeti Cinayet Bürosu'nda esrarengiz cinayetleri aydınlatmış, katilleri yakalamıştı. Başarılı çalışmaları nedeniyle 6 ay önce Narkotik Şube'ye atandı. O günden beri de zehir tacirlerinin en büyük düşmanı oldu. Özellikle son 2 ayda, emrindeki ekiplerle düzenlediği operasyonlarda, toplam 1 ton 103 kilo toz esrar maddesi ele geçirdiler. Bu başarılar, Uçar'ı zehir tacirlerinin boy hedefi haline getirdi.

Bölgeye gitti
Son operasyon, dedektiflerin, uyuşturucu tacirlerinin Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yuvalandığını ve piyasaya yüklü miktarda zehir süreceklerini saptamasıyla başladı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdür Vekili Murat Uçar, emrindeki ekiple derhal bölgeye gitti. Bir eve operasyon yapmaya karar verdiler. Tüm hazırlıklar tamamlandı. Zehir tacirlerinin toplandıkları Hasan Çelebi Mahallesi 29. Sokak'taki eve baskın düzenlendi. Operasyonu fark eden uyuşturucu tacirleri, yaylım ateşi açtı. Time başkanlık eden Emniyet Amiri Murat Uçar ağır yaralandı. Kahpe kurşun boğazına isabet etmişti. Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Uçar kurtarılamadı ve şehit oldu. Acı olayı duyar duymaz Siverek'e giden Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan, cenazeyi aldı ve konvoy halinde Uçar'ı Diyarbakır'a getirdi.

2 kişi yakalandı
O şehit olmuştu ama timdeki arkadaşları ateş açılan eve girmeyi başardılar. Evde bulunan Naif Özdede (50) ve eşi Safiye Özdede'yi (40) yakalayarak gözaltına aldılar. Bu sırada evde bulunan 2 zehir taciri, evin arka bölümünden diğer evlere geçerek kaçtılar. Polis, kaçan ve Uçar'ın katilinin de aralarında bulunduğu sanılan 2 kişinin kimliğini belirlerken, yakalanabilmeleri için ilçe genelinde geniş çaplı operasyon başlattı. Siverek'te giriş ve çıkışlar tutuldu. Şimdi meslektaşları şehit Uçar'ın katillerini yakalayabilmek için her yeri didik didik arıyor.

Katil zanlısı belirlendi
Yapılan araştırmalar sonunda Murat Uçar'ı şehit eden kurşunu sıkanın ev sahibi Naif Özdede'nin 18 yaşındaki oğlu Cuma Özdede olduğu belirlendi. Evde ve çevresinde yapılan aramalarda, poşetler içinde satılmaya hazır ve kaçarken atılmış durumda 20 kilogram toz esrar maddesi ele geçirildi.

Mürsel Henüz 36 yaşındaydı
Emnİyet Amiri Murat Uçar için, dün, görev yaptığı Diyarbakır Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Evli ve bir çocuk babası şehit Uçar'ın cenazesi, özgeçmişi ve duaların okunmasının ardından, Konya'nın Akşehir ilçesine gönderilirken, eşi Aslı Uçar, tören sırasında sinir krizi geçirdi. Törene, Kocaeli Valiliği'ne atanan, Olağanüstü Hal Bölge Vali Vekili ve Diyarbakır Valisi Nafiz Kayalı, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Özaydın ve ailesi katıldı. Şehit Uçar'ın, 1991'de İstanbul'da gerçekleştirilen bir operasyonda da yaralandığı öğrenildi.

ACAY - Gürsel ESER - Haluk ÇALAN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır