kapat

30.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çin böreği
Malzemesi
*3 adet yufka
*3 adet yumurtanın akı
*1 adet yumurtanın sarısı
*1/2 çay bardağı sıvı yağ
*4 çorba kaşığı sıvı yağ (ayrıca)
*100 gram kıyma
*1 adet soğan
*2 adet pırasa
*1 adet havuç
*3 lahana yaprağı
*2 su bardağı süt
*3-4 çorba kaşığı galeta unu
*Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak içini hazırlayalım. Soğanı sıvı yağda kavuralım. Çok ince doğranmış lahana ve rendelenmiş havucu sote edelim. iki dakika sonra kıymayı ve ince doğranmış pırasayı ekleyelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak kavuralım. Yumurta aklarını çok az tuz ile çırparak sıvı yağı ekleyelim ve tekrar çırpalım. İlk yufkayı serip karışımı sürelim. İkinci ve üçüncü yufkaları da serip üzerine karışımı sürelim. Yufkaları sigara böreği keser gibi sekiz eşit üçgen parçalara ayıralım. Üçgenlerin geniş kısmına sebzeli harcı yayıp, yan kenarları içe döndürerek rulo yapalım. Rulo börekleri sütün içinde beş dakika bekletelim. Börekleri galeta ununa bulayıp, yağlanmış tepsiye dizelim. Orta ısılı fırında altı ve üstü kızarana dek pişirelim.

Emine S. Beder


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır