kapat

30.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mehmetçik Doğu Timor'da
Türk Silahlı Kuvvetleri, Kore, Somali, Bosna-Hersek, İsrail ve Kosova'dan sonra bu kez Doğu Timor'da uluslararası barış gücüne katılacak

Genelkurmay karargahında, Birleşmiş Milletler tarafından insani amaçla oluşturulan Doğu Timor Barış Gücü'ne askeri birlik gönderilmesi yönünde çalışma başlatıldı. Sembolik düzeyde olması kararlaştırılan birlikte 52 personel yer alacak. Bu konudaki çalışmaların Ekim ayı içerisinde sonuçlandırılacağı ve Mehmetçikin 1952'den sonra yine bir Pasifik görevine çıkacağı kaydedildi. Şu anda Endonezya'dan bağımsızlığını kazanan Doğu Timor'da, barış gücü görev yapıyor. Barış gücünün göreve başlamasından sonra Endonezya askerleri Doğu Timor'dan tamamen çekilmişti. Doğu Timor'da Endonezya yanlısı milislerin uyguladığı yoğun şiddeti sona erdirmek için olaya el koyan BM, bir barış gücü oluşturarak Eylül ayı ortasından itibaren adaya girmeye başladı. Barış gücüne ABD, İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda, Malezya, Filipinler ve Uruguay ile Fransa asker veriyor.

Kimler var?
Barış gücünün göreve başlamasından Doğu Timor'dan çekilen Endonezya askerlerinin, çekildikleri bölgeleri ateşe verdikleri açıklandı. BM'ye bağlı çokuluslu gücün yaptığı açıklamalara göre, Doğu Timor'daki bağımsızlık karşıtı milislerin baskısı nedeniyle evlerini terk ederek, dağlık ve ormanlık alanlara sığınan bölge halkı, saklandıkları yerlerden çıkarak evlerine dönmeye başladılar. BM barış gücünün Avustralyalı komutanı Peter Cosgrove, Endonezya yanlısı milislerin misillemede bulunması tehlikesinin sürdüğünü de açıkladı. Doğu Timor Bağımsızlık hareketi lideri Xanana Gusmao halen Avustralya'da bulunuyor.

Mahmut BULUT- Erhan SEVEN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır