kapat

08.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Rüzgar gibi geçti: SEVİLLA 99
Spor dünyasının gözü geçen hafta Sevilla'daydı. Dünya Atletizm Şampiyonası, Green, Johnson, Tarasov ve Montalvo'nun zaferleriyle çok konuşuldu

Asrın son Dünya Atletizm Şampiyonası, İspanya'nın Sevilla kentinde 205 ülkeden 1952 sporcunun katılması ile gerçekleşti. Dünyanın en iyi sporcularını bir araya getiren Sevilla'99, her zamanki gibi sürprizlerle geçti.

Türkiye'nin şampiyonaya az sayıda sporcuyla katılmasına rağmen Sevilla'99 bizi de ekran başına çekmeyi başardı. Yıllardan beri süregelen ABD üstünlüğü burada da devam etti. ABD sporcuları madalya sıralamasında birinci gelirken, atletizme ne kadar önem verdiklerini bir kere daha gösterdiler.

Özellikle kısa mesafe yarışlarında gösterdikleri üstün başarı madalya sıralamasında ilk sıraya yerleşmelerini sağladı. Her şampiyonada olduğu gibi Sevilla'99'da da en fazla ilgiyi kısa mesafe yarışları çekti. 100, 200, 400 metre ve bayrak yarışlarındaki inanılmaz mücadele, insanların doğasındaki o üstün gücü gözler önüne serdi.

Sevilla '99'un yıldızları ise tartışmasız Maurice Green ve Michael Johnson oldu. Şampiyonada Maurice Green 3 altın madalya alırken, Michael Johnson sekizinci altın madalyasına ulaşarak Carl Lewis'in efsanevi rekorunu egale etti. Sevilla '99'a 4 altın madalya almak için gelen pistlerin prensesi Marion Jones ise 100 metredeki başarısından sonra bu ağır yükü kaldıramayarak 200 metre finalinde sakatlandı ve yarışmalardan çekilmek zorunda kaldı.

Uzun atlama skandalı
Kendisinin de yarıştığı bayanlar uzun atlamada ise büyük bir skandal yaşandı. Altın madalya alan İspanyol Niurka Montalvo, sıçrama tahtasına hatalı basmasına rağmen atlayışı geçerli sayıldı. İtalyan atlet May, bu atlayışa uzun süre itiraz etmesine rağmen sonuç değişmedi ve Montalvo'nun madalyası akıllarda şaibeli bir şekilde kaldı. Jones, bu yarışmada ancak üçüncü olabildi. Yine de bütün otoritelerce Jones önümüzdeki on yıla damgasını vuracak bir atlet olarak gösteriliyor. Marion Jones'un eşi C.J. Hunter da gülle atmada altın madalya alarak aile boyu şampiyon olarak anılmalarını sağladı. Tüm zamanların en iyi 4 atletini barındıran bayanlar 100 metre engelli finali ise Gail Devers'ın üstünlüğü ile sona erdi. Bayanlar yüksek atlamayı ise Ukranyalı Babakova kazandı. Uzun mesafe yarışmalarında ise Afrikalı atletlerin ve özellikle Kenyalıların üstünlüğü vardı. Kenya asıllı Danimarka vatandaşı Wilson Kipketer, 800 metre yarışındaki üstünlüğünü bu şampiyonada da sürdürerek, bir kez daha geçilmez olduğunu kanıtladı. Erkekler uzun atlama finali ise her zamanki gibi büyük çekişme içinde geçti. Ama bu alanın en iyisi olan Kübalı İvan Pedroso, üstüste üçüncü kez şampiyon olmayı başardı. Şampiyonanın son günü yapılan 4*100 ve 4*400 metre erkekler finalinde ise ABD takımının büyük üstünlüğü vardı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır