kapat

08.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Patlıcan söğürmeli piliç
Malzemesi
* 3 adet piliç göğsü
* 2 adet patlıcan
* 4 adet sivri biber
* 2 adet domates
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 4-5 diş sarmısak
* Tuz

Pilav için:
*1.5 su bardağı pirinç
* 2 su bardağı su
* Yarım demet dereotu
* 1 çorba kaşığı kuru üzüm
* 1 çorba kaşığı çam fıstığı
* 1/2 su bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Patlıcan ve biberleri ateşte közleyelim. Patlıcanların kabuklarını soyalım. Biberlerin kabuklarını soyup, yıkayalım. Sularını iyice sıkarak küçük küçük doğrayalım. Tavaya sıvı yağı alalım. Biberleri ve küçük doğranmış sarmısakları iki dakika kavuralım. Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayıp, ekleyelim. Domatesler yumuşadığında patlıcanları ekleyelim. Piliç göğüslerini küçük küçük doğrayıp, çelik tencerede yağ ilave etmeden kendi bıraktıkları yağ ile arkalı önlü kızartalım. Kızarınca 1/4 limon suyu ile tuzunu ekleyelim. İyice kızaran etlere yarım su bardağı sıcak su ekleyip, yumuşayana dek haşlayalım. Sıvı yağı tencereye alalım. Fıstıkları pembeleştirelim. Ardından pirinci ekleyip, şeffaflaşana dek kavuralım. Sıcak suyu, ayıklanmış çekirdeksiz kuru üzümü ve tuzunu ekleyip, üzeri göz göz olana dek pişirelim. Piliç etleri ile birlikte servis yapalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır