kapat

08.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cimbom'un büyük hayali
Galatasaray, UEFA'nın Şampiyonlar Ligi'ne katılan 32 takıma sezon sonunda dağıtacağı 260 milyon franktan daha büyük bir pay almak için planlar yapıyor

Tarihinde 5'inci kez Şampiyonlar Ligi'ne giren G.Saray, bu maçlarda kazanacağı puanlarla elde edilecek gelirlerin yanısıra UEFA'nın her sezon sonu Şampiyonlar Ligi'ne katılan takımlara dağıttığı 260 milyon İsviçre Frangı'ndan (yaklaşık 76 trilyon 700 milyar lira) kendine düşecek paya göz dikti.

Statüye göre UEFA, her sezon sonu Şampiyonlar Ligi'ne katılan takımlara toplam 260 milyon frank dağıtıyor. Bu sezon bu para, 32 takım arasında bölüştürülecek. UEFA bu parayı televizyon gelirleri, hasılat ve sponsorlardan kazanıyor. Dağıtımda kıstas olarak taraftarın maça ilgisi, televizyon ratingi ve oynanan maç sayısı alınıyor. Buna göre Manchester United, Bayern Münih, Juventus gibi Avrupa'nın önde gelen kulüpleri, daha fazla pay alıyorlar.

Seyirci bekleniyor
G.Saray, geçen sezon Juventus maçının ertelenmesiyle birlikte 43 ülkede canlı yayınlanması, alacağı payı arttırmıştı. Sarı-kırmızılı ekip, bu sezon da pastadan daha fazla parayı kasasına sokmanın yollarını arıyor. Bu sebepten dolayı yönetim, Şampiyonlar Ligi maçlarında tribünlerin dolmasını ve takımın bir üst tura çıkmasını bekliyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır