kapat

08.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Çok hata yaptık

Grup lideri olan ümit millilerimiz, 1 puana ihtiyaç duydukları maçta bunu aldılar ancak ortaya koydukları futbolla hayal kırıklığı yarattılar. Moldova ile Ümit Milli Takımımız arasında kalite olarak büyük farklar var. Ama bunun ortaya çıkabilmesi için gerekenlerin sahada yapılması şart. Dün ümitlerimizin hem taktik hem de bireysel olarak önemli yanlışlar yapması, ortaya çıkan kötü futbolun önemli etkeniydi.

Moldova tek forvetle oynayan ve çok kalabalık oyuncu bloğu ile defans yapan bir takım. Çok koşuyorlar ve çok çabuk hücuma çıkıyorlar. Hal böyleyken, biz bu tek santrforu dört defans oyuncusuyla marke etmeye kalktık. Bu takıma karşı çabuk oynamak ve kanatları mümkün olduğunca iyi kullanmak gerekir. Ama biz böyle yapmadık. Ayrıca orta sahada oyuncularımız da gerekli etkinliği sağlayamayınca, hücuma yeterince top taşıyamadık.

Solda Erhan Albayrak'ın olmaması, sağda da Emrah'ın yerine bir forvet oyuncusu olan Nihat'ın kullanılması takımın hücum gücünü olumsuz etkiledi. Sağ tarafta oynayan ve bu bölgenin özelliklerini bilmeyen bir forvet oyuncusu olan Nihat'ın da yerinden başka bir alanda kullanılması doğru değildi. İkinci yarı oyuna giren Emrah ile biraz olsun kanat atakları canlandı. Millilerimizin maçın sonlarında toparlanmasını sağlayan önemli faktörlerden biri de defansta oyuna katılmayan Engin'in yerine Burak'ın alınması oldu ki; bu da ihtiyacımız olan golün kazanılmasını sağladı.

Forvette Berkant çok etkisizdi. Orta alanda Serkan Dökme de çok silik oynadı. Markaj altında oynayan Emre, takımımızın en etkili oyuncularından biriydi.

Bugüne kadar oldukça başarılı maçlar çıkaran ümitlerimizin dünkü kötü görüntülerinin bir maçlık olmasını temenni ediyoruz. Çünkü 2000 Olimpiyat Oyunları'na katılabilmek için önlerinde geçilmesi gereken engeller var. Bunları da bu futbolla aşmak biraz zor.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır