kapat

08.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'6 canımın hesabını ver'
Avcılar'da yıkılan bir apartmanda ailesinin 6 üyesini kaybeden Tülay Durak ve eşi, müteahhitlerin ve ruhsat veren belediye yetkililerinin tutuklanmasını istedi

MARMARA Bölgesi'ni 7.4 şiddetinde vuran, Türkiye'ye asrın felaketini yaşatan, 15 bini aşkın kişinin ölümüne neden olan deprem felaketinden sonra acılarını yüreklerine gömmeye çalışan depremzedeler, müteahhitler ile sorumlulardan hesap sormaya başladı. Durak Ailesi de onlardan biri...

Avcılar'da oturdukları 7 katlı apartmanın çökmesi sonucu, annesi, babası, kızı, kız ve erkek kardeşi ile yeğenini kaybeden Tülay Durak ile eşi İsmail Durak, binayı müteahhit ve ruhsatı veren belediye yetkilileri aleyhine suç duyurusunda bulundu.

"Onayı veren de suçlu"
Avcılar Gümüşpala Mahallesi Müge Sokak 18 numaradaki Deniz Apartmanı'nın müteahhitleri Abdullah Damla, Şerafettin ve Bülent İlbay ile Avcılar Belediyesi'nden şikayetçi olan Durak çifti, Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na verdikleri dilekçede, teknik uygulama sorumlusunun, imar planını hazırlayan, onaylayan, izin veren ve denetleyen kamu tüzel kişilerin de tespit edilmesini istedi.

Yandaki binalar sağlam
Verdikleri şikayet dilekçesinde depremin doğal bir afet olduğunu belirten çift, yıkılan yapıların yanı başındaki binaların sapasağlam ayakta kaldığına dikkat çekerek yapıların yasal ve bilimsel kurallara uygun inşa edilmesi halinde kayıpların bu denli fazla olmayacağı ve bu felakette ölen pek çok kişinin bugün hayatta olacağını kaydetti.

Durak Ailesi, tüm ailenin yok olmasına neden olan sanıkların işledikleri suçun delillerini etkileme ve karartma ile yine suçun toplumda yaratmış olduğu infial neticesi tutuklanmasını ve haklarında TCK. 383, 455, 457, 230 ve 240 maddelerinden kamu davası açılmasını istedi.

Mehmet KAYNAR/Sabri SÜMERER (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır