kapat

08.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Kadına yeni imaj
İRAN'DA ılımlı Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi'nin izlediği politikada bir yeniliğe daha adım atıldı. İran Eğitim Bakanı Hüseyin Mozafar, ilkokul kitaplarındaki kadın imajının tamamiyle değişitirleceğini açıkladı. Kitaplarda kadınların görüntüsü ve kabiliyetlerinden bahsedilecek. Mozafar, kadınların yetenekleri yeterince bilinmediğinden rahatsız olduğunu vurgularken, bu durumun değişeceğini söyledi.

Fırtınaya 133 can
ÇİN'İN Zhejiang eyaletinde Wendy kasırgasının yol açtığı yağışlar sonucu 133 kişi öldü, 2 bin 600 kişi yaralandı ve 59 kişi de kayboldu. Geçen Cumartesi başlayan yağışlar, eyaleti felce uğrattı. İki milyon 210 bin kişi ile iki bin 12 köyü etkileyen yağışlarda, 528 bin kişi güvenli yerlere nakledildi. Sekiz bin 326 bina da hasar gördü. Bölgede 20 bin hektar ekili alan zarar görürken, 38 bin baş hayvan telef oldu.

Kokainci Prens
İNGİLTERE Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in 20 yaşındaki yeğeni Lord Frederick Windsor'ın, New York'ta bulunduğu sırada kokain kullandığı ortaya çıktı. Kokain kullandığını kabul eden genç Prens, "Bir daha asla uyuşturucu kullanmayacağına dair" söz verdi. Kraliyet Tahtı'nın 28'inci sıradaki varisi olan Prens, ilk kez Londra'da üç ay önce kokain kullandığını itiraf etti.

Papandreu'dan işadamlarına çağrı
TÜRK-Yunan ilişkilerinde esen barış ve dostluk rüzgarları şiddetleniyor. AB içinde gösterdiği hiç beklenmedik tutumuyla şaşırtan Yunan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, Yunanistan'ın en üst düzeydeki işadamlarını topladı ve "Türk meslektaşlarınızla derhal temasa geçin. Neye ihtiyaçları varsa öğrenin. Ortak iş mi yaparsınız, yatırım mı yaparsınız, bilemem ama, Yunan Dışişleri Bakanlığı istediğiniz kolaylıkları sağlayacaktır" şeklinde konuştu. Papandreu, işadamlarından, Türk işadamlarıyla yeniden yapılanacak olan Balkan yarımadasında da ortak iş yapmalarını istedi.

Stelyo BERBERAKİS (ATİNA)

İsrail'den ilk adım
ORTADOĞU barış anlaşmasının en kritik noktası olan Filistinli mahkumların serbest bırakılmasında ilk adım gerçekleşiyor. İsrail 200 Filistinli mahkumun hafta sonuna kadar serbest bırakılacağını açıkladı. Bir basın toplantısı düzenleyen İsrailli yetkili Saeb Erekat, mahkumların yarın veya Cuma günü serbest bırakılacağını söyledi. Filistin tarafı 400 mahkumun bırakılmasını istemiş ancak, İsrail kabul etmemişti.

İktidar tartışması
MISIR'da önceki gün suikast girişiminden kurtulan Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, yeniden yerine kimin geçeceği tartışmalarını hızlandırdı. Nasserist Partisi Başkanı Diaa Eddine Davud, "Anayasa'da devlet liderliğinde değişiklik yapılması için anayasal veya siyasi reformlar yapılmazsa, devlet başkanı öldüğünde ülke büyük riskler ile karşılaşacak" dedi. Mübarek de yerine yardımcı atamamakta direniyor.

Dincilere baskın
AŞIRI dinci İslami Cemaat örgütüne Mısır polisi baskın düzenledi. Baskında örgütün bir lideri ile 4 üyesi polisle girdikleri silahlı çatışmada öldürüldü. Başkent Kahire'nin güneyindeki Guizeh'te çıkan çatışmada ölen örgüt liderinin örgüt yöneticilerinden Ferid Kedvani olduğu açıklandı. Kedvani, birçok suikaste karıştığı iddiasıyla dört yıldan beri aranıyordu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır