kapat

29.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
YUSUF SARI


Trendde fay kırığı

Türkiye geçtiğimiz hafta depremi yaşadı. Hem sosyal boyutu hem de ekonomik boyutu ile daha uzun süre konuşulacak.

Borsa yönetiminin zamanında ve doğru kararları ile İMKB'ye etkisi en hafife indirildi. İlk gün 5.800'den 4872'ye kadar gerileyerek yüzde 16'yı aşan değer kaybı, gün sonunda yüzde 10'da kaldı. Borsadaki deprem bitti mi, yoksa artçı şokları gelecek mi? Biz ilk şokun büyüklüğüne bakarak hareketin zayıflayarak devam edeceği tahmininde bulunuyoruz.

Zirvenin testi
Geçen haftanın hızlı düşüşü ile orta ve uzun vadeli yükselen trendde henüz bir değişiklik olmadı. Deneysel olarak çizdiğimiz ve 5.000'lerden geçen trend çizgisi, son geri çekilme ile test edildi. Bu çizgi Eylül ayının alt sınırını oluşturabilir. Yukarıda ise aşılması gereken 6.000 ve 6.200 seviyeleri var. Eylül ayında hareketliliğin biraz daha artacağını ve üst sınırların zorlanacağını tahmin ediyoruz. Yaklaşmakta olan 2000 yılı problemi ile yabancı yatırımcıların etkinliği azalıyor. Buna bağlı olarak zirvenin Eylül ayında da aşılamayacağını var sayıyor. Eylül ayı daha geniş bir aralıkta dalgalanmaya aday görünüyor. 5.000'den geçen trend çizgisinin kırılmasını zayıf bir olasılık olarak değerlendiriyoruz. Altına inilecek olursa geçen senenin Ekim ayından gelen trend çizgisine doğru bir hareket yaşanabilir.

Borsa bu hafta yaraları sarmaya devam edecektir. Alınan önlemlerden bazılarının kaldırılacak olması, işlem hacminin artmasını sağlayacak ve hisse bazında hareketleri artıracaktır. Borsa henüz tabanını sağlamlaştırmadı. 5.200 ve 5.000 seviyelerinin üzerinde kalınabilirse yeni bir taban oluşturma ihtimali artacak. Yukarı doğru ise 5.400-5.500 aralığının satıcılı bölge olduğunu söyleyebiliriz. Endeks tekrar bıraktığı 5.800 seviyelerine kadar yükselecek olsa bile bunun için biraz daha zamana ihtiyacı olacak.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır