|
Ekmek böreği
Malzemesi
* 2 bayat ekmek
* 4 adet yumurta
* 2 su bardağı süt
* Yarım paket margarin veya sıvı yağ
* 100 gram beyaz peynir
* 100 gram sosis veya sucuk
* Nane, kırmızıbiber
|
HAZIRLANISI
Ekmekleri ince dilimleyip, sonra dilimleri küçük kareler halinde keselim. Fırın tepsisini yağlayalım. Ekmekleri tepsiye yayalım. Yumurtaları çırpalım. Sütü ekleyelim. Erittiğimiz margarini ilave edip, tekrar çırpalım. Ekmeklerin üzerine peyniri rendeleyelim. Küçük küçük doğranmış sosis veya sucukları serpiştirelim. Hazırladığımız sütlü bulamacı tepsideki ekmeklerin üzerine gezdirelim. Tepsiyi yarım saat buzdolabında bekletelim. Daha sonra önceden ısıtılmış orta ısılı fırında ekmeklerin üzeri kızarıncaya dek pişirelim.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|