kapat

29.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Altın Portakal sarsıntılardan etkilenmiyor
PEK çok etkinlik deprem nedeniyle ertelene dursun, 36'ncı Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin önceden belirlendiği gibi 1-5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirileceği açıklandı. Altın Portakal Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Kumbul, "Deprem tüm Türkiye'de umutsuzluk, güvensizlik ve derin bir çöküntü yarattı. Toplumda oluşan bu duygu durumu, depremden daha yıkıcı sonuçlar doğuracak bir nitelik kazanmaya başladı. Felaketlerin ve yenilgilerin karşısında yapılması gereken süratle hayatın yeniden inşasına girişmektir. Bu düşünce ile festivali belirlenen tarihlerde yapmaya kararlıyız'' dedi.

Goethe 250 yaşında
ALMANLAR'IN ünlü şairi Goethe'nin 250'nci doğumgünü kutlamaları, Weimar kentine canlılık getirdi. 28 Ağustos 1749 Frankfurt doğumlu olan Johann Wolfgang von Goethe, Almanya'nın tarihinde yetiştirdiği en büyük yazar, şair, filozof, siyasetçi ve bilim adamı olarak biliniyor. Goethe'nin şiirleri, oyunları, denemeleri, romanları, eleştirileri ve otobiyografisi; ciltlerce eseri, nesiller boyu dünya çapında hayranlık uyandırdı. 1832 yılında, 83 yaşında ölen Goethe için Weimar şehri, 1999 yılının "Avrupa Kültür Başkenti" ilan edilmişti. Şehrin müzeye dönüştürülen kalesindeki Goethe büstünü, kırmızı güller süslüyor.

King'imiz iyileşiyor
ÜNLÜ korku yazarı Stephen King, romanlarını hatırlatan korkunç kazayı geçireli iki ay oldu. Bangor, Maine'deki evine basın mensuplarını davet eden King, yaralarını ve uzun sürecek iyileşme dönemini anlattı; tedavisi ve yeni kitabı hakkında bilgi verdi. Stephen King, kazada ezilen bacağından sayısız ameliyat geçirdiğini ve hala kendine gelmesi için zamana ihtiyacı olduğunu söyledi. Ama ünlü yazarın, 'espri' anlayışından ve yazma arzusundan bir şey kaybetmediği de gözlendi. King, hasta yatağında yeni eserinin çoğunu tamamladığını müjdeledi bile...

Çare akvaryumda gizli
TEKSAS Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, akvaryumda yaşayan Xiphohorus adlı balığın, öldürücü cilt kanseri Melanoma'yı başlatan gene sahip olduğu yönünde bulgular elde edildi. Uzmanların hedefi, bu balıkta cilt kanserini meydana getiren geni saptayarak, aynısını insan vücudunda aramak. Eğer aynı gen insanda bulunursa hastalığın tedavisi kolaylaşacak.

Kovboyun intikamı
AĞZINDA sigarasıyla yıllarca Marlboro'nun reklamını yapan Amerikan kovboyunun ailesi, başta Philip Morris olmak üzere bazı sigara şirketleri aleyhinde dava açıyor. Davanın gerekçesi "Nikotinin zararlarının kasten halktan saklanması." 1995'te akciğer kanserinden ölen kovboy David McLean bir reklam çekiminde 5 paket sigara içiyordu.

Şarabın gücü tescillendi
FRANSIZLAR'IN kalp sorunlarından fazla şikayetçi olmadığını gören ABD'li uzmanlar işin sırrını ortaya çıkardı: Kırmızı şarap. Fransızlar'ın hemen hemen her akşam yemeğinde kırmızı şarap içtiğini saptayan uzmanlar, şarabın ana maddesi olan üzümü yakın takibe aldı. Sonunda kara üzümdeki maddelerin dolaşım sistemini düzene soktuğu, kolesterolü dengelediği gözlemlendi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır