kapat

29.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Göz göre göre
Gölcük Özşen Yapı Kooperatifi'nin yapımı 1993'te, mahkemece durduruldu... Belediye 3 yıl sonra ruhsat verdi. Üstelik 5 yerine 6 kat yapılarak tamamlanan bina, 28 kişiye mezar oldu

Ayhan Seyisoğlu... 50 yaşında ve Gölcük Donanma Komutanlığı'ndan emekli olan sivil bir elektrik teknisyeni... Onun da hayatı, binlerce kişi gibi deprem felaketiyle birdenbire karardı. Seyisoğlu, deprem gecesi İstanbul'da olduğu için kurtuldu ama eşi Aysun ile çocukları 17 yaşındaki Ali ile 19 yaşındaki Altuğ'u depreme kurban verdi. Ayhan Seyisoğlu'nun hikayesi, belki binlerce deprem kurbanıyla aynı ama o felaketin geleceğini bundan tam 6 yıl önce görmüştü. Seyisoğlu, 1993'te Özşen Yapı Kooperatifi'ne girdi. Musa Şenol'un yöneticisi olduğu kooperatif, binanın inşaat işlerini, Zeki Göktürk'e ait Göktürk İnşaat Şirketi'ne verdi.

Seyisoğlu, inşaatın temel çalışmaları sırasında bunun standartlara uygun olmadığını gördü ve Gölcük Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, inşaatın durdurulmasını istedi. Mahkeme Seyisoğlu'nu haklı buldu.

Yeniden başlandı
Ancak binanın yapımına, üç yıl sonra yeniden başlandı. İnşaatın yapımı bu kez de kooperatif yöneticisi Musa Şenol tarafından kardeşi Gölcük Belediyesi'nde FP'den belediye meclis üyesi olan Mustafa Taşkan'ın kardeşi müteahhit İbrahim Taşkan'a verildi. FP Gölcük İlçe Başkanı olan İbrahim Taşkan, ağabeyi nin meclis üyesi olmasından yararlanarak, aynı temel üzerine 5 katlı binayı belediyeden aldığı ruhsatla 6 kat olarak inşa etti. Her şey kılıfına uyduruldu, Seyi soğlu ve diğer aileler binaya yerleşti. Ama tüm bunların bir aldatmaca olduğu 17 Ağustos'ta ortaya çıktı. Seyisoğlu Ailesi ile birlikte 12 ailenin yaşadığı apartmanı da yıktı. Altı katlı bina 28 kişinin mezarı oldu. Seyisoğlu, gözünü para hırsı bürümüş yöneticisi Musa Şenol ve mütehahit Taşkan kardeşlere lanetler yağdırıyor ve "Onların peşini bırakmayacağım. Hesap soracağım" diyor.

Celal YILDIZ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır