kapat

29.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Son model zevk
Amerika turbo motorlu, metalik, son model spor arabaları yeniden keşfetti. Ama bu muhteşem oyuncaklar çocuklar için değil, büyükler için...

Şelale ÖZTÜRK

Gençlerin en büyük tutkusu; bir an evvel para kazanıp kendilerine bir araba almaktır. İlk arabalarını satın aldıktan sonra sıra, zamanla sahip oldukları arabayı değiştirmeye gelir. Emniyetli ve kolay kullanılabilir bir araba olması sebebiyle gençlerin ilk tercihi Honda Civic olmasına rağmen, ilerleyen günlerde yerini bir spor araba sevdasına bırakır.

Spor araba meraklısı bir genç "Eskiden yaşlı insanların spor araba kullandıklarını gördüğüm zaman gülümser ve onların bu tutkularına anlam veremezdim. Şimdi spor araba tutkusunun yaşı olmadığını anlıyorum," diyor.

Gerçekten de gürleyerek çalışan motoruyla, kıvılcımlar saçarak ilerleyen ve hızına yetişilemeyen iki kişilik bu ufak tefek arabalar, gerek uzay araçlarını andıran görünüşleri, gerekse göz alıcı renkleri ile baş döndürüyorlar. Uzmanlar, diğer "sedan" ve "pickup"larla karşılaştırdığınızda, son on seneden bu yana ilk defa bu sene spor araba fiyatlarında düşüş olacağını söylüyorlar.

Showroom'ları dolduran birbirinden çarpıcı son model spor arabaların çoğu tek kapılı ve iki kişilik. Fiyatları ise 40.000 Amenikan Doları'nın altında.

FORD
Ford'un kısa süre içinde piyasaya süreceği "Thunderbird" serisinin dizaynında klasik ve nostaljik çizgiler kullanılarak geçmişe özlem duygusu yaratılmış.

AUDI
Audi'nin "TT coupe" serisi ise önümüzdeki yüzyılın otomobili olarak kabul ediliyor. Dizaynı ve motorun gücü bir yana, kalkış esnasında ok gibi fırlaması, otoyolda kayar gibi ilerlemesi ve rüzgârla yarışması en önemli özelliklerinden. Zengin kesim bile bu arabalara iç geçirerek bakıyor çünkü kısıtlı sayıda üretilen arabalara ilk etapta yalnızca 40 kişi sahip olabilecek.

MAZDA
Mazda, son gözdesi "Miata" ile yeni bir trend yaratmayı hedeflerken, aynı zamanda spor araba tutkunları arasında hedefi tam on ikiden vurarak bir çığır açtığının da farkında.

BMW, PORCHE ve MERCEDES
BMW'nin Z3'ü, Porche'un Boxster serisi ve Mercedes'in SLK serileri ise size prestij ve hızlı bir seyir sunarken, 50.000 Amerikan Doları'ndan daha ucuza satılıyorlar.

HONDA
Japonlar ise işi sağlama almış durumdalar. 240 beygir gücünde, üstü açık yeni Honda "S2000"in fiyatı 30.000 Amerikan Doları'nın altında. Honda S2000 piyasaya sunulacağı önümüzdeki ay, araba fuarlarının da gözdesi olacağa benziyor. Öyle ki sabırsız müşteriler şimdiden galerilerin önünde uzun kuyruklar oluşturarak sipariş vermeye başladılar.

NISSAN
"Rüyalarınızın otomobili" sloganıyla tanıtılan S2000'in en büyük rakibi yine bir Japon firması olan Nissan. Nissan yakın zaman içinde piyasaya süreceği "Klasik Z" spor serisi ile bir hayli iddialı.

TOYOTA
Toyota ise "MR-Spyder" adlı yeni serisiyle geliyor. Önümüzdeki baharda araba galerilerini süsleyecek olan MR-Spyder, Honda ve Nissan'la kıyaslandığında daha düşük beygir gücünde olmasına karşın, uygun fiyatıyla daha avantajlı bir konumda.

Fiyatı yaklaşık 20.000 dolar.

CHRYSLER
Chrysler'in üstü açık modeli "Sebring", spor arabalar kapsamına dahil edilmiyor. Yine de en çok satılan arabalar arasında sayılıyor.

General Motors'un Corvette'i ise spor arabaların babası olarak biliniyor.

Evet, birçok kişinin en büyük tutkusu olan spor araba sevdası her geçen gün çığ gibi büyüyerek artıyor. Uçarcasına giderken duyulan keyfin yerini hiçbir şey tutamıyor.

Macera tutkunlarının rüzgârla yarıştığı bu arabalar, turbo motorları, göz alıcı parlaklıktaki metalik renkleri ile cebi olduğu kadar yürekleri de yakmaya devam ediyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır