


Depremzedeleri, yazlık evlere yerleştirelim!
Dokuz gün sonra sonbahar başlıyor; arkası kış. Depremde evleri yıkılan dar gelirli yurttaşlarımız, sonbahar yağmurlarını ve kış soğuğunu nerede atlatacak?
Sert doğa koşullarına, kara, tipiye, fırtınaya nasıl dayanacak?
Çadırlarda zemheri soğuğuna direnmek çok zor!
Zaten acılı olan insanlarımız, çoluk çocuk demeden kış koşullarında perişan olacak.
Herkese prefabrik ev bulunabileceğini de sanmıyoruz.
***
Tün bu köşede bir öneride bulunduk.
Kışın boş duran binlerce yazlık konutun, bu yurttaşlarımıza tahsis edilebilmesi ve hiç olmazsa bu kışı geçirmelerinin sağlanması fikrini ortaya attık.
Yazlık sahibi yurttaşlarımızdan bazıları, bize bu öneriyi desteklediklerini ilettiler.
Demek ki gönüllü, yardımsever insanların katkısıyla, bu büyük kriz çözülebilir.
Sadece koordine edilmesi gerekiyor.
***
Talihsiz bir aileye yardım etmek isteyen yazlık sahibi, eşyasını bir odaya kilitler ve bu işe istekli olduğunu koordinasyon merkezine bildirir.
Merkez bu eve muhtaç ailelerden birini yerleştirir.
İhtiyaca yetecek kadar yazlık ev bulunup bulunmayacağını bilmiyorum ama bu yöntem en azından belli sayıda aileye yardımcı olabilir.
Yazlık denilince illa Bodrum, Marmaris akla gelmemeli.
İstanbul'un çevresi yazlıklarla dolu.
Kumburgaz, Silivri, Selimpaşa ve diğer yerleşim birimlerinde, çok sayıda yazlık ev var ve kışın bunlar boş kalıyor.
***
Bu çapta bir faleket ancak ulusal dayanışmayla atlatılabilir.
Ulus dayanışmaya hazır olduğunu ispatladı.
Şimdi iş, bu iyi niyetli yurttaşlara yardım etme metodunun gösterilmesinde.
Eğer iyi koordine edilirse, Türkiye bütün dünyaya örnek olacak bir dayanışma kampanyasına imza atabilir.
Yazlık ev projesi de bunun küçük bir parçası.