|
VERANDA'da boğaz keyfi
Bu hafta, İstinye sırtlarında, boğaz manzaralı bir restoran olan Veranda'ya götürüyoruz sizleri.
METE TANSU
10 yıllık bir geçmişi sahip olan Veranda'nın en büyük özelliği ise değişik lezzetleri birarada bulundurması. Boğaza farklı bir konumdan bakan Veranda'nın huzurlu ve doğal ortamı günün bütün yorguluğunu bird anda atmanızı sağlıyor. Restoran, kışlık mekânında 100 kişiyi, yazlık terasında ise 50 kişiyi ağırlayabiliyor. Veranda'nın dekoru ise rahat ve sade. Müşteri portföyünü ise ağırlıklı olarak yabancı işadamları ve üst düzey yöneticiler oluşturuyor. Veranda, yazın 19.00-01.00 arasında, kışın ise 12.00-01.00 arasında müşterilerine hizmet veriyor.
Et ve balık birarada
Veranda'nın mönüsünü et yemekleri ve balık oluşturuyor. Başlangıç olarak Karides Kokteyl ve Karides İspanya balık sevenler için güzel bir tercih. Ara sıcaklardan İsviçre Usulü Peynir Tava olan Raclette çok farklı bir tada sahip. Ama buranın en idialı yemeği ise Fondue Bourguignonne. Yemeğin en büyük özelliği, pişmemiş etlerin masaya getirilmesi ve müşterilerin kendilerinin etleri şişe takarak pişirmeleri. Tabii Fondue'nün yanına bir de özel olarak hazırlanmış soslar sunuluyor. Fondue'nün yanı sıra Steak Konak ta çok farklı bir sunuma sahip. Mutfakta pişirilen bonfile sıcak mermerin üzerine konularak müşterilere ikram ediliyor. Balık çeşitlerinde ise Balık Çorbası ve Kılıç Şiş en fazla tercih edilenlerden. Tatlı olarak Ananas ve Banana Flambe, Veranda'nın spesiyallerinden. Veranda, İstinye'nin sırtlarında, rahat ve değişik tatlar denemek isteyenler için alternatif bir restoran.
Tel: 0 212 277 87 18
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|