|
Piliç kapama
Malzemesi
*250 gram piliç eti (kuşbaşı doğranmış)
*1.5 su bardağı arpa şehriye
*2 çorba kaşığı margarin
*3.5 su bardağı su
*3 adet taze soğan
*3 adet sivri biber
*1 çorba kaşığı salça
*Tuz
*Karabiber
|
HAZIRLANIŞI
Margarinin yarısını tavaya alıp, eritelim. Sivri biberleri ve taze soğanları küçük küçük doğrayıp, kavuralım. Soğan ve biber yumuşadığında salçayı salçayı ekleyip, 2 dakika daha kavurarak ateşten alalım. Ayrı bir tencerede kalan yağı eritelim. Şehriyeleri tencereye alarak, kavuralım. Ardından kuşbaşı piliç etlerini ekleyip, kavurmaya devam edelim. 3.5 su bardağı sıcak suyu, soğanlı ve biberli sosu tencereye alalım. Kısık ateşte şehriyeler suyunu çekene dek pişirelim. 15 dakika dinlendirip, servis yapalım..Emine S. Beder
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|