kapat

04.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Trilyonluk boşanma
Panda'nın sahibi Vedat Behar'ın boşanma davası açtığı 26 yıllık eşi Ceni Behar, boşanmak için 3 trilyon liralık tazminat istedi

ÜNLÜ işadamı Halis Toprak'ın boşanmak için dava açtığında eşi Ayşe Toprak'ın 5 trilyon lira tazminat istemesinin ardından şimdi de Panda Dondurmaları'nın sahibi Vedat Behar'ın eşi Ceni Behar, kendisine boşanma davası açan eşinden 7 milyon dolar (3 trilyon lira) tazminat talebinde bulundu.

İşadamı Vedat Behar ile eşi Ceni Behar'ın evliliğindeki sorunlar 6 yıl öncesine dayanıyor. İşadamı Behar, eşine karşı ilk 1994 yılında boşanma davası açmıştı. Ancak, Ceni Behar'ın boşanmayı kabul etmemesi ve mahkemenin de boşanma şartlarının oluşmadığına karar vermesi üzerine dava düşmüştü.

İkinci dava
Yasaya göre 3 yıl beklemesi gereken Vedat Behar, süre dolduğunda yeniden mahkemeye koştu; avukatı aracılığıyla eşine ikinci kez boşanma davası açtı.

Ceni Behar ise kendisinden boşanmak için iki kez mahkemeye başvuran 26 yıllık eşi Vedat Behar'ın iddialarına avukatı aracılıyla yanıt verdi.

Musevi cemaatinin önde gelen isimlerinden Nesim Hason'un kızı olduğunu ve iyi eğitim aldığını söyleyen Ceni Behar dilekçesinde şunları söyledi:

"Babam sayesinde"
"Musevi geleneklerine göre evlenen kızın ailesi damada ekonomik gücü ölçüsünde drahoma adı altında para veya gayrimenkul verir. Ancak eşim ticaret yapacağını söyleyerek daire yerine parasını istedi ve bugünün parasıyla 2 milyon dolar aldı. Babamın erkek evladı olmadığı için onu kendi oğlu gibi sevdi. Bugünkü servetini de babam sayesinde elde etti. Bugün 12 milyon doları var. Ben de 5 milyon maddi, 2 milyon dolar manevi tazminat istiyorum."

Nejdet ÇOKAN (SHA)


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.