Silvan'da 6 kişi katledildi
Silvan'da minibüse ateş açtılar 6 kişi öldü 3 kişi yaralandı Muş'ta 3 Van'da da bir terörist öldürüldü
DİYARBAKIR'IN Silvan içesine bağlı Çiğdemli köyünde minibüse ateş açan teröristler, 6 kişiyi katlatti, 9 kişiyi de yaraladı. Önceki gece tütün sulamasından dönen vatandaşların bulunduğu plakası henüz belirlenemeyen köy minibüsü, Çiğdemli köyü yakınında bir grup teröristin saldırısına uğradı.
Saldırıda Fırat Esin, Mehmet Gök, Raif Uyan, Rezzak İnanç, Faris Yakacı ve Ercan Yakacı öldü, İhsan Gök, Salih Gök, Salim Gök, Şahin Gök, Hadi Esin, Filit İnanç ile kimliği henüz belirlenemeyen 3 kişi de yaralandı.
Yaralılardan İhsan ve Salim Gök, saldırıyla ilgili şunları söyledi: "Tütün tarlasını sulamaya gitmiştik. Hava karardıktan sonra minibüsle toplu halde Çiğdemli köyüne dönüyorduk. Köye 6-7 kilometre kala tam bir virajı döndüğümüz sırada araç yavaşlamıştı. Ağaçlık alandan otomatik silahlarla üzerimize ateş etmeye başladılar. Ne olduğunu anlayamadık bile." Öte yandan PKK'nın katlettiği 6 kişi dün toprağa verildi.
Muş'ta operasyon
Muş'un kırsal alanında sürdürülen operasyonlarda, Derecik köyü yakınlarında bir grup teröristle karşılaşıldı. Güvenlik kuvvetlerinin "teslim ol" ihtarına teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, 3 terörist silahlarıyla ölü ele geçirildi. Bölgede soruşturma sürüyor.
"Teslim ol"a ateşle karşılık
Van'ın Erçek beldesinde, önceki gece saat 23.00'te beldedeki bir bakkala gelerek, yiyecek almak isteyen iki terörist, güvenlik güçlerince fark edildi. Güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada, 1 terörist ölü ele geçirildi. Gece karanlığından faydalanan diğer terörist ise kaçtı. Kaçan teröristin yakalanması için operasyonlar sürüyor.
Attila KORKMAZ (SHA)
|