kapat

04.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yoksul şehirler uyanıyor
Teşvik paketleri, Maliye Bakanlığı'nın arsa tahsisi ve Halk Bankası'nın kredileri devreye girince Anadolu'dan güzel haberler gelmeye başladı

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ

ANKARA- Türkiye uzun süredir ekonomik krizden kurtulmak için çaba gösterirken, sevindirici haber Doğu ve Güneydoğu'dan geldi. Bu bölgelerde yatırımlar hızlandırıldı, yarım kalmış ve işletme sermayesi bulunmayan tesisler devreye sokulmaya başlandı, çok sayıda fabrikanın kuruluşu için başvuru yapıldı. 23 ildeki 122 şirketin Kalkınma Bankası ve Vakıflar Bankası'na yaptıkları başvurular da olumlu sonuçlandı. Şirketlere Kalkınma Bankası'ndan 2,7 trilyon, Vakıflar Bankası'ndan 1.8 trilyon olmak üzere toplam 4,5 trilyon lira kredi sağlandı. Bu kredinin 4,2 trilyon lirası ödendi. İşletme kredisi alan firmaların, yatırımlarını devreye sokmaya başladıkları belirtildi. Fabrika için en fazla yatırımı Diyarbakır çekti. Burada üç yeni fabrika kuruluyor.

Bedava araziye hücum
Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde 3 trilyon 377 milyar lira maliyetli bir fabrika kuruluyor. Fabrikada iplik, tekstil ve konfeksiyon ürünleri imalatı yapılacak. Bayburt'ta organize sanayi bölgesine ise 90 milyarlık bir yatırım yapılıyor. Yatırımcıların Çankırı'ya özel ilgi gösterdikleri dikkat çekti. Çankırı'ya 2 trilyon 209 milyar liralık yatırımla dokuma ve giyim imalatı yapacak bir fabrika, 1 trilyon liralık yatırımla gıda ve içki imalatı yapacak tesisler, 429 milyarlık yatırımla dokuma ve giyim imalathanesi, 155 milyarlık bir yatırımla demir-çelik imalathanesi, 450 milyarlık yatırımla kimyasal ürün imalatı yapacak fabrika ve 31 milyarlık yatırımla bir dokuma fabrikası kuruluyor.


Bu sayfa MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile
Yöre Elektronik Yayımcılık A.Ş. işbirliğiyle hazırlanmıştır.