kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
ABD'de kürtaj hapı serbest
Amerika, tutucu kürtaj aleyhtarlarının tepkilerine rağmen Avrupa'nın 10 yıldır kullandığı kürtaj hapı RU-486'ya sonunda 'OK verdi.'

FRANSA'DA yaklaşık 10 yıldır kullanılan kürtaj hapı RU-486 sonunda Amerika'ya da giriş yaptı. Hapın doktor kontrolünde hastaya verilmesi serbest bırakıldı. Amerika'da büyük tartışmalara neden olması beklenen mucize hapa hem büyük ilgi hem de büyük nefret gösterilmesi bekleniyor.

Alındıktan hemen sonra etkisini göstermeye başlayan hap, önce kadının vajinasındaki progesteron hormonunun salgılanmasını durduruyor. Ceninin gelişmesi için gerekli olan progesteron hormonunun durmasının ardından, embriyo kanama yoluyla dışarı atılıyor. Hapı alan kişi 48 ya da en geç 72 saat içinde embriyoyu düşürmüş oluyor.

RU-486 hapı Fransız Roussel-Uclaf ile Alman Hoechst firmasının ortak ürünü. Fransa'da ilk çıktığında hap başta Vatikan olmak üzere kürtaj karşıtı tüm grupların hedefi haline gelmişti.

Hap kullanımı rahat ve zahmetsiz
Amerika'da New York Times gazetesi tarafından yapılan bir araştırma halkın yüzde 61'inin hapın gelişine onay verdiğini gösterdi. Hap ABD'de bugüne kadar, militan kürtaj karşıtlarını kışkırtmamak için serbest bırakılmamıştı. Hapı deneyen 2 bin 121 kadın ise Ru-486'nın kullanımının oldukça rahat ve zahmetsiz olduğunu söylediler.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır