kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Banana kek
Malzemesi
Hamur için:
*200 gram margarin
*2 su bardağı un
*1 çay bardağı şeker
*1 adet yumurta

Krema için:
*1 paket labne peynir
*1 su bardağından 3 kaşık fazla şeker
*300 gram krema
*1 limon suyu
*4 adet yumurta+1 yumurta akı
*1 çorba kaşığı nişasta
*2 adet muz

HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak yumuşatılmış margarin, şeker ve 1 yumurtayı karıştıralım. Mıncıklayarak yoğuralım. Unu azar azar ekleyip, yoğuralım. Kalıbı margarin ile yağlayıp, şeker serpiştirelim. Hamuru kalıp büyüklüğünde açalım ve boşaltalım. Hamurun kenarlarını hafifçe yükseltelim. Krem peyniri şeker ile çırpalım. İçine yumurtaları, kremayı, limon suyunu ve püre haline getirilmiş muzları ekleyerek mikserde çırpalım. Nişastayı azar azar ve çırpmaya devam ederek ekleyelim. Hamurun üzerine boşaltıp, düzgünce yayalım. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 45 dakika pişirelim. Dilimleyerek servis yapalım.

Emine S. Beder


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır