Pınar, hayvancılığa yarışmayla destek istiyor
Ankara'nın hayvancılığa daha çok ilgi göstermesini isteyen Yaşar Grubu, düzenlediği yarışmada dereceye giren ilk 10 inek maketini sergiledi.
Gıda sektöründe yenilikler zincirine ilk kez pet şişede su ile başlayan ve daha sonra ilk uzun ömürlü sağlıklı süt, ilk kültür balıkçılığı, ilk paketlenmiş hindi ile yeniliklere öncülük yapan Yaşar Grubu, şimdi inekleri sergiye taşıdı. Geçen yıl İsviçre'de gördüğü boyanmış maket inekleri hayvancılığı sevdirmek ve geliştirmek için Türkiye'de uygulamaya karar veren Selçuk Yaşar, ilk adımı 'Yasam Pınarım Tasarım Yarışması'yla attı. Üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen yarışmada birinci Elçin Eğilmez, ikinci Zeycan Güleç, üçüncü de Ekin Boztaş oldu.
'Ankara'nın kararı'
Önceki akşam düzenlenen toplantıda konuşan Yaşar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Yaşar, hayvancılığın hızla gerilediğine dikkat çekerek, Ankara'nın aldığı son kararı yanlış olduğunu söyledi. Damızlık hayvan ithalatına izin verilmesiyle gündeme gelecek et ithalatının hayvancılığı baltalayacağını belirten Yaşar, yarışmada sergilenen inekleri kasdederek, "İneğin sevgisini artırmak zorundayız. Biraz da Ankara'ya da bu inekleri göndermek lazım. İthalat yanlış ama damızlık hayvan getirmek lazım. En verimsiz Avrupa ineği yılda 5 ton süt veriyor" diye konuştu.
Yaşar, ithalat önlenmediği takdirde 19 bin ton kokmuş, hastalıklı, çürümüş etin Türkiye'ye gireceğini ve fiyatların da ucuzlamayacağını söyledi.
Toplantıda konuşan Yaşar Grubu İcra Grubu Başkanı Ünal Korukçu da, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri birbirinden güzel tasarımlarını gerçek boyutlardaki inek maketleri üzerine aktararak bir ilke imza attıklarını söyledi. Korukçu, Yaşar Grubu'nun pek çok ilke imza attığını belirterek sanayi grupları arasında 3- 4'üncü sıralarda yer aldığını söyledi. Korukçu, "Pınar Gıda bugün yaklaşık bir milyar dolar satış hacmine ulaştı" dedi.
Mine ŞENOCAKLI
|