kapat

13.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yaşlı devin kalbine
Ahmet Utlu ve arkadaşlarından oluşan Castrol Voyager ekibi, bu kez de dünyanın en büyük ve en eski kıtası Avustralya'yı keşfe çıktı...

CASTROL Türkiye tarafından 1995 yılında başlatılan Castrol Voyager Projesi, bu yıl dünyanın en eski kıtası olan Avustralya'yı konu alıyor. Çekimler için üç aydır Avustralya'da bulunan Ahmet Utlu ve arkadaşlarından oluşan Castrol Voyager ekibi, dördüncü belgesellerini bu ay sonunda tamamlamayı planlıyor. Nisan ayında yola çıkan ekip, şu ana kadar 12 bin kilometre yol katetti. 7.5 milyon kilometrekarelik bir alan kaplayan dünyanın en büyük kıtasını adım adım gezen Ahmet Utlu ve ekibinin ilk durağı Sydney oldu.

Uçan doktorlar
2000 olimpiyatlarına hazırlanan bu güzel kentin kuş uçmaz kervan geçmez çöl kasabalarını bile görüntüleyen Castrol Voyager, bu bölgelerdeki insanlara sağlık hizmeti ulaştıran "Royal Flying Doctor Service" ekibini de görev başında yakaladı.

YAKLAŞIK 70 yıl önce kurulan ve dünyada başka örneği olmayan sağlık ekibi bugün 13 merkezinde 33 uçakla hizmet sunuyor. Yaklaşık 2 milyon kilometrekarelik bir bölgeye hizmet veren servis, hastalardan hiç ücret talep etmiyor, yapılan bağışlarla ayakta duruyor. Castrol Voyager'ın Avustralya belgeselinde çöl kasabalarına hizmet götüren bu sağlık servisinin dışında kıtada yaşayan hayvan türleri ve kıtanın coğrafi yapısı da ele alınıyor. Castrol Voyager, büyük bir başarıya imza atarak 40 bin yıldır ateşle ve avcılıkla yaşayan ilk Avustralyalılar olan Aborijinler'i de görüntüledi. Sadece izin alınarak girilen Aborijin bölgesinde çekimler yapan Castrol Voyager, bu insanların kültürünü, geleneklerini ve sanatlarını inceledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır