kapat

13.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kivi soslu rokoko
Malzemesi
*! 34 adet pötibör bisküvi
* 2 su bardağı süt
* 1 su bardağı iri dövülmüş fındık veya ceviz
* 1/2 su bardağı kakao
* 1/2 su bardağı şeker
* 1 adet yumurta
* 2 paket krem şanti

Sos için:
* 1.5 su bardağı süt
* 1/2 çay bardağı şeker
* 2.5 çorba kaşığı un
* 2 adet kivi

HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak; şekeri un ile karıştıralım. Sütü ilave edip, karıştırmaya devam edelim. Kısık ateşte koyulaşana dek pişirelim. Ateşten alıp, içine 2 adet kiviyi rendeleyelim. Mikserle 1 dakika çırparak, bekletelim. 2 paket krem şantiyi 2 su bardağı süt ile çırparak koyulaştıralım. Ayrı bir kapta yumurtayı şeker ile çırpalım. Yumurta köpürdüğünde krem şantiye ilave edelim. Kakaoyu da ilave edip, tekrar çırpalım. İçine kıyılmış bisküvileri, fındık veya cevizi ilave ederek karıştıralım. Yuvarlak bir kalıba veya cam bir kaseye alüminyum folyoyu serip, kenarlarını dışarı taşıralım. İçine bisküvili karışımı boşaltalım. Kaşıkla bastırarak buzdolabında birkaç saat bekletelim. Buzdolabından alıp, ters çevirelim. Folyoyu çıkaralım. Üzerine önceden hazırladığımız sosu da döküp, servis yapalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır