İki kardeş, İstanbul'un yeme-içme sektöründe 130 kişiye istihdam sağlayan bir zincir haline gelmeden önce farklı deneyimler geçirdiler.
İlgimi çeken, ekonomi alanında eğitim yapan Ayla Sevand'ın öyküsü...
Sevand iş yaşamına atılırken, üniversitede kariyer yapmayı kafasına koymuş. 1979 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde açık olan kadroya girmek için doktora tezini vermiş. Tezi; "İthal ikamesine dayalı ekonomide otomotiv sektörü."
Aynı tarihlerde BÜ. Ekonomi Bölümü Başkanı Prof.Tansu Çiller. Prof. Çiller'in tezi de, "Gölge fiyatlar"...
Bu iki tez Sevand'ın sunumunda çarpışıyor ve Prof. Çiller kazanıyor.
Sevand "Bölümde tek kadın olmak için beni eledi. Tek hayalim B.Ü'de hoca olmaktı..." diye anlatıyor bu anısını.
Kardeşi Kapancı'nın eğitim dünyasıyla ilgili deneyimi ilginç. Kapancı da Türkiye'nin ilk yabancı dille eğitim veren özel okulu Dost Koleji'nin kurucularından. Henüz yasal düzenlemelerde "Hazırlık Sınıfı" statüsü olmadığından, ilk yıl kurs gibi verilen bu eğitime güvenen çok sayıda veliyle yola çıkmış. Kolej deneyimi Kapancı'yı Tepum İngilizce Eğitim Kursları açmaya yöneltmiş.
Zamanlarını artık Sabancı Center'ın arkasındaki Villa Keyif'e ayıran Sevand ve Kapancı'nın, 1993 yılında tescil ettirdikleri "Keyif" adıyla ilgili de iyi ve kötü anıları bulunuyor.
Bunlarla Villa Keyif'i kimsenin karıştıracağını sanmam.
Çünkü en azından Türkiye'nin tek gerçek bir şarap menüsü olan restoranı. Üzümlerin bölgesinden, tadına kadar ayrıntıların verildiği menüde şişesi 50 milyon liraya satılan Fransız şarabı da, 20 ile 6 milyon lira arasında fiyatları değişen yerli şaraplardan Kalecik Karası, Sarafin, Diren ve Melen gibi markalara da yer veriyorlar. Tabii bunların arasında has müşterileri Güler Sabancı'nın Berceste ve Şaheste şaraplarına da yer vermişler...