|
Buharda paket böreği
Malzemesi
* 3 yufka
* 1 adet kabak
* 1 adet havuç
* 200 gram kıyma
* 1 adet soğan
* Alüminyum folyo
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* Tuz, pulbiber, yoğurt, sarmısak
|
HAZIRLANIŞI
Bir yufkayı serelim. Üzerini sıvı yağ ile yağlayalım. Rendelenmiş havucu yufkanın üzerine serpelim. İkinci yufkayı serelim. Tekrar yufkayı yağlayalım. Kabak rendesini serpelim. Son yufkayı yerleştirip, yağlayalım. Kıymayı soğan ile birlikte kavuralım. Tuz-biberi ayarlayıp, kıymayı yufkanın üzerine yayalım. Rulo yaparak saralım ve ortadan keselim. Her iki parçayı da ayrı ayrı alüminyum folyolara sarıp kenarlarını sıkıca kapatalım. Tencereyi paketlerin üzerine çıkacak kadar su koyup, kaynatalım. Paketleri sıcak suda 20 dakika pişirip, soğutalım. Folyoyu çıkaralım. Ruloyu 2 parmak eninde keselim. Dilimlerin üzerine sarmısaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdirip, servis yapalım.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|