kapat

10.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Vah Gelibolu
Yangınlardan bir türlü koruyamadığımız tarihi Gelibolu Yarımadası'nı yine alevler sardı. Kumkamp bölgesinde çıkan yangın 113 hektar orman kül oldu

Gece kontrol altına alınabildi
TARİHİ Gelibolu Yarımadası'nın Kabatepe Limanı'na 5 kilometre mesafedeki Kumkamp bölgesi civarında, dün saat 14.45 sıralarında çıkan orman yangını, rüzgarında etkisiyle hızla yayılarak genişledi. Gece güçlükle kontrol altına alınan yangının söndürme çalışmalarını, hemen bölgeye giden Çanakkale Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Ömer Akbaba ile birlikte yönetip yönlendirdi.

Söndürme helikopterleri kurtardı
YANGIN nedeniyle alevlerin tehtidi altına giren köylere askeri birlikler sevk edildi. Tüm olanakların kullanıldığı söndürme çalışmalarına karadan itfaiye ekipleri, askerler ve köylüler, havadan ise helikopterler katıldı. Çanakkale, Edremit, İzmir ve İstanbul'dan gelen yangın söndürme helikopterlerinin, özellikle arazör ve insanın ulaşmakta güçlük çektiği ya da ulaşamadığı bölgelerde etkili olduğu kaydedildi.

Yangına neden olanlar gözaltında
BU arada, söndürme çalışmaları için bölgeye giden Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığı'na ait askeri itfaiye aracı virajı alamayıp takla attı ve Fatih Sedir, Cuma Yonca adlı erler yaralandı. Tekirdağ'dan bölgeye giden bir dozer operatörü ise kalp krizinden öldü. Daha önce yüksek gerilim hattından çıkan kıvılcımın yol açtığı söylenen yangına hasat yapan köylülerin neden olduğu belirlendi ve 6 kişi gözaltına alındı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır