kapat

10.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Turizmde tüm umutlar 2001'e
Bu sezon için yapılacak bir şey kalmadığını kabul eden Türk turizmcileri, 2000'den de umut kesti. Hazırlıklar 2001 için...

GÜNEŞ tutulması, inanç turizmi derken Türk turizmcileri şeytanın bacağını ancak 2001 ve 2002'de kıracakmış gibi görünüyor. Bu teşhisi Türkiye'ye Almanya'dan en fazla turist getiren tur operatörü olan Öger Tur'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ünal Öger koyuyor.

Turizmde hareketliliğin ancak 2001 yılında başlayabileceğini söyleyen Öger, geçen yıllara göre, sektörün önemli kayıplar yaşadığını belirterek "Haftada 10-15 bin turist getiren bir şirket olarak, haftada 4 bin turist getirmeyi başardığımızda sevinmeye başladık" dedi. Sektörün önünü görmesinin imkansız olduğunu vurgulayan Öger, turları hem kısa vade hem de çok ucuz olduğu zaman satabildiklerini hatırlatarak, durumu şöyle özetledi:

"Şu anda İspanya ve Yunanistan tamamen doldu. Oralardan arta kalan ve (illaki de tatile çıkacağım) diyenler Türkiye'ye geliyor. Ama, hakları olmayan çok ucuz fiyatlarla tatil yapıyorlar. Bu yıl turizmciler açısından kayboldu. Bu şartlar ve fiyatlarla tur operatörlerinin de otelcilerin de para kazanması hayal olur. Kısaca turizm tarihinin en kötü senesini yaşıyoruz."

Türkiye'nin yurtdışındaki siyasi imajının değişmesinin zaman alacağını vurgulayan Öger, şöyle devam etti:

"Hazreti İsa'nın 2000'inci doğum yılı olmasına rağmen gelecek yılı da elverişli görmüyorum. Tahmin ediyorum ki, 2001 senesinden itibaren bir açılma olur. 2002 senesinden sonra Türkiye turizmde hakkı olan yere gelecek."

TÜROB'dan baskı
Türkiye Otelciler Birliği Başkanı (TÜROB) Ali Güreli de Türkiye'nin tanıtım atağına kalkması gerektiğini belirterek, yaklaşık iki hafta önce Bakanlar Kurulu kararıyla turizme ek bütçe olarak verilen 15.3 trilyon liranın sektör tarafından hemen kullanılması gerektiğini söyledi. Güreli, "Tanıtım kampanyası bir an önce başlamalı" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır