kapat

10.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İhsancan'ın babası kim?
Anne Demet Yumuşak, "Oğlumun babası İhsan Yıldırım" diyor

TEMEL EREN (SHA)

GAZİANTEP ilginç bir babalık ve miras davasıyla çalkalanıyor. İki yıl önce bir trafik kazasında can veren ünlü işadamı İhsan Yıldırım'ın trilyonluk mirasına bir ortak daha çıktı.

Sanko Holding'in sahibi Konukoğlu Ailesi'nin akrabası, Örmesan A.Ş'nin hissedarı, Bosan A.Ş'nin de sahibi olan Gaziantepli ünlü işadamı İhsan Yıldırım'ın imam nikahlı eşi olduğunu ileri süren Demet Yumuşak adlı kadın, "6 yaşındaki oğlum İhsancan'ın babası İhsan Yıldırım'dır" diyerek, Gaziantep 5'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne babalık davası açtı.

"İmam nikahlı kocamdı"
İddiasına göre, Sanko Holding'in sahibi olan Sani Konukoğlu'nun kızı Tülay'la evli olan İhsan Yıldırım, kayınpederinin 1993 yılında vefatından sonra, eşi ve 5 çocuğunun mirastan tam pay alması ve o tarihlerde kargaşa çıkmaması için yeni doğan oğlu İhsancan'ı nüfusuna kaydettirmemişti.

Mahkemede ifade veren Demet Yumuşak; İhsan Yıldırım'la 1992 yılında tanıştığını, 1 yıl içinde de evlendiğini öne sürerek, "13 Ekim 1993 günü oğlumuz İhsancan dünyaya geldi. Çocuk doğduktan sonra İhsan Bey bize daha da bağlandı. Haftanın iki gününü bizimle, diğer günlerini ise Tülay Hanım ve 5 çocuğuyla geçiriyordu. Eşi beni tanıyordu. Kimse durumundan şikayetçi değildi" dedi.

"5 milyar al ve sus"
İhsan Yıldırım'ın ölümünden sonra Konukoğlu Ailesi'nin özel kasasını açarak tüm evraklarını ve vasiyetini yırttığını iddia eden Demet Yumuşak, "Oğlum İhsancan'la birlikte Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu'yla görüştüm. 4 saat boyunca tartıştık. Bana yanlış yaptığımı, dava açmamam gerektiğini söyledi. İhsan Bey'le ilişkisi olduğunu iddia eden 3-4 kadının daha olduğunu söyledi" diye konuştu.

Demet Yumuşak, Konukoğlu Ailesi'nin avukatları aracılığı ile mahkemeden vazgeçmesi ve İhsancan'ın başkasından olduğunu söylemesi karşılığında kendisine ve oğluna 5'er milyar para ve İhsancan'ın üzerine yapılması kaydıyla oturdukları kışlık evi vermeyi teklif ettiğini de iddia etti.

Konukoğlu reddediyor
Demet Yumuşak şöyle konuşuyor: "Kimsenin kazanılmış servetinde gözüm yok. Sadece babasından oğluma ait olanı yani soyadını ve hakettiği mirası istiyorum. İhsan Yıldırım, oğlumun babasıdır. Benim de kocamdır. Mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Kocamın mezarında rahat uyumasını isterdim ama olmadı. Mahkeme kararı ile mezarı açıldı. Parça alındı. Şimdi DNA testinin sonuçlarını bekliyoruz. Adaletin haklının lehine tecelli edeceğinden de eminim." Konukoğlu Ailesi ise, İhsan Yıldırım'ın böyle bir ilişkisinin bulunmadığını öne sürüyor.

Mezar açıldı DNA alındı
MAHKEME, İhsan Yıldırım'ın 6 yaşındaki İhsancan'ın gerçek babası olup olmadığının belirlenmesi için mezarının açılmasına ve DNA testi yapılmasına karar verdi. Karar gereğince, Gaziantep Asri Mezarlığı'ndaki mezar Hakim Cumhur İşmar ile tarafların avukatlarının huzurunda açıldı. Cesetten, DNA testi için gereken kemik örneği alındı. Bu örnekle, İhsancan'dan alınan örnek karşılaştırılacak. Adli Tıp Kurumu'ndaki DNA testi sonucunda çocuğun babasının İhsan Yıldırım olduğu belirlenirse, trilyonluk mirası, İhsancan ile İhsan Yıldırım'ın resmi eşinden olan 5 çocuğu arasında paylaştırılacak.

Kolonya alarmı
ANKARA'DA yapılan kontrollerde, zehirli metil alkol (metanol) içeren kolonyalar tespit edildi. Bu kolonyaların, körlüğe ve ölüme neden olduğu belirtildi. Ankara Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Eczacılık Şubesi'nce Toptancılar Sitesi'nden alınan kolonyalar analize gönderildi. Analizler sonucunda 4 çeşit kolonyanın çeşitli oranlarda metanol içerdiği tespit edildi.

4 markaya dikkat
"Bahçevan" marka limon kolonyasında yüzde 89, "Kardelen"de yüzde 67, "Çağlayan"da yüzde 74, "Bahçevan"ın 80 derecelik kolonyasında ise yüzde 65 metanol saptandı. Bu firmalar hakkında yasal işlem başlatıldı.

Yetkililer, son derece zehirli olan metil alkolden çok bir miktar içilmesi halinde körlüğe, 70-100 mililitre arasında içilirse ölüme neden olduğuna dikkati çektiler ve şu uyarılarda bulundu: Kolonyanızı seyyar satıcılardan kesinlikle almayınız. Kolonya ambalajının ve etiketinin üzerinde Sağlık Bakanlığı'nın izin, tarih ve numarasının olmasına dikkat ediniz. Seri numarası, imal tarihi olmayan ve yazıldığı hacimden az olduğundan şüphelendiğiniz kolonyaları almayınız.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır