kapat

10.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gerekçeli karar: Samimi değiller
DİYARBAKIR 1 no'lu DGM tarafından idam cezasına çarptırılan terör örgütünün "ikinci adamı" 'Parmaksız Zeki' kod adlı Şemdin Sakık ve kardeşi Arif Sakık ile ilgili gerekçeli karar tamamlandı.

72 sayfalık kararda, Sakık'ın da Apo gibi yakalandıktan sonra dostluk, kardeşlik, barış mesajları verdiği, bunun ölüm cezasından kurtulmaya yönelik olduğuna dikkat çekilerek, idam cezasının uygulanması gerektiği belirtiliyor. Şemdin Sakık'ın çocukluğunun yoksulluk ve sefalet içerisinde geçtiği ifade edilen kararda, ilginç bazı tespitler de yapıldı.

Yoksulluğa isyan
Kararda, Şemdin Sakık için "... çocukluğu yoksulluk ve sefalet içerisinde geçtiği için devlete karşı kin ve öfke içerisinde isyan etmiş, bunun etkisiyle katıldığı eylemler katliam derecesinde gerçekleşmiştir. Sanık bu hunharca cinayetleri sayesinde örgüt içinde yükselmiştir" denildi.

Şemdin Sakık'ın itiraflarının samimi bulunmadığına da yer verilirken, buna gerekçe olarak Şemdin sakık'ın kendiliğinden teslim olmadığı, Kuzey Irak'ta düzenlenen bir operasyonla yakalanarak Türkiye'ye getirilmesi gösterildi. Sakık'ın verdiği talimatlarla teröristlerin kanlı eylemler yaptığına dikkat çekilen kararda, idam cezası istemi şöyle belirtildi: "Bunun nazara alınarak sanığın da ölüm cezasına çarptırılması gerekir. Eğer sanığa ceza indirimi uygulanır ve müebbet hapis cezasına çarptırılırsa bu maddenin bütün örgüt elemanlarına tatbiki gerekir."

Mürsel ACAY-Gürsel ESER(SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır