kapat

10.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Karagümrük Çetesi başı: İbrahim Şahin'i korudum
"Karagümrük çetesi"nin elebaşlarından Vedat Ergin, cezaevi isyanını teşvik etmediğini, hatta İbrahim Şahin'i zarar gelmesin diye kaçırdığını söyledi

METRİS Cezaevi'nde çıkan isyan nedeniyle ifade veren Karagümrük Çetesi'nin elebaşlarından Vedat Ergin, "isyanda teşvikçi değil, telkinci olduğunu" iddia etti.

Cezaevi isyanıyla ilgili olarak hakkında isyan çıkartmak, adam öldürmek, ruhsatsız silah taşımak ve gasp gibi suçlardan 10 kez idamı istenen Ergin, "Böyle hassas bir davada, asıl mahkemede ifade vermek istiyorum" dedi. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatıyla, Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade veren Ergin, Metris Cezaevi'nde isyan çıktığında cezaevinde 27 gündür bulunduğunu, bu kadar kısa bir sürede bin 300 kişiyi örgütleyip isyan çıkarmasının mümkün olmadığını savundu. Ergin, "Bu konuda tanıklarım vardır. Ben isyanda teşvikçi değil, telkinci oldum. Hatta isyan sırasında Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'e zarar gelmesin diye onu kaçırdım" diye konuştu. 135 sanıklı davada asıl mahkemesi tarafından tek dinlenmeyen sanık olduğunu ileri süren Vedat Ergin, bu konuda zamanın İstanbul Valisi Rıdvan Yenişen, emniyet Müdürü Ramazan Er, Savcı Necati Özdemir ve Özel Harekatçı Ayhan Çarkın ile yüzleşmek istediğini vurguladı.

Rıdvan UYSAL (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır