kapat

10.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Babuna olayına İçişleri el koydu
İçişleri Bakanlığı, kampanyadaki yolsuzluk iddialarını, irticai ve ideolojik ilişkileri araştıracak

Ünsal ERGEL

LÖSEMİ hastası doktor Oktar Babuna için "Bütün Lösemili Çocuklar Adına" başlatılan yardım kampanyasına ilişkin yolsuzluk iddialarına İçişleri Bakanlığı el koydu.

İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerince başlatılan yardım kampanyasıyla ilgili iddialar üzerine ilk olarak Ziraat Bankası Cağaloğlu Şubesi'nde açılan hesap donduruldu ve hiç kimseye ödeme yapılmaması istendi.

Ayrıca yapılan inceleme çerçevesinde İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nce alınan kan örneklerinin sayısı, gönderildiği yerler, sonuçları ve mali portesinin de araştırılması için İçişleri ve Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir komisyon oluşturuldu.

İstihbarat uzmanlarınca kampanyaya internet kanalıyla da yardım toplandığının rapor edilmesi üzerine araştırmayı genişleten İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği'ne gönderdiği bir yazı ile "Yasadışı kampanya açanların belirlenerek sorgulanmaları ve organize suçlar, irticai veya ideolojik, yasadışı grupların kampanya ile ilgili olup olmadıkları konularının araştırılması" talimatı verdi.

Kampanyaların İstanbul Valiliği'nden, İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri'nin oluşturduğu sorumlu kurul tarafından "Bütün Lösemili Çoçuklar Adına" adlı kampanya için bir yıllık, İstanbul Tıp Fakültesi Vakfı'nın ise "Lösemi Hastalığı ile Mücadele ve Ulusal Kemik İliği Bankasının Kurulması" adlı kampanya için ise 3 aylık izin alınarak başlatıldığı öğrenildi.

Sorgulanacaklar
Öte yandan İçişleri Bakanlığı yetkilileri ayrıca, İstanbul Ziraat Bankası Çağaloğlu Şubesi, İş Bankası Çapa Şubesi ve Vakıflar Bankası Şehremeni Şubesi'nde açılan hesaplardan usülsüz harcama yapılıp yapılmadığının belirlenmesi, para çekenlerin sorgulanması ve hesapların prosedüre uygun olup olmadığının tespit edilmesi için de İstanbul Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldığını kaydettiler.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır