kapat

10.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Tetiği ben çektim"
Hem rahat, hem neşeli olan Hikmet Uluğbay, kendisini ziyaret eden bakan arkadaşlarına moral verdi, daha sonra da Savcı'ya "Tetiği ben çektim" dedi

Devlet Bakanı Hikmet Uluğbay, dün Savcı'ya "Tetiği ben çektim, intihar etmek istedim" diyerek, intihar girişimiyle ilgili sorulara açıklık getirdi. Jandarmanın Uluğbay'ın eşi ve oğlundan alınan el svapları raporu ile dosya ve tabanca dün mühürlü bir zarf içinde, olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Tayfun Sağıroğlu'na verildi. Jandarma raporunda Uluğbay'ın intihar girişiminde bulunduğu, Nedret ve Burak Uluğbay elinde barut izine rastlanmadığı belirtildi.

Olayın ilk gününden itibaren deneyimine dayanarak şüpheli bir durumun olmadığını söyleyen Savcı Sağıroğlu, dün öğle saatlerinde Başkent Hastanesi'ne geldi. Hastane'nin arka kapısını kullanan Sağıroğlu doktorların fazla yormaması uyarısıyla verdiği izini kullanarak, Uluğbay'la görüştü. Odasındaki herkesi çıkarttıran, Adliye'den getirdiği memuru bile yanına almayan Sağıroğlu, Uluğbay'ın 10 dakika süreyle ifadesini aldı.

Alınan bilgilere göre Savcı, Uluğbay'a geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra, "Kendinizi nasıl hissediyorsunuz?" diyerek ifade verip veremeyeceğini sordu. Bu soruyu başıyla onaylayan Uluğbay, Savcı'nın olayın nasıl olduğu sorusunu, tüm şüpheleri ortadan kaldıran bir ifadeyle yanıtladı. Uluğbay, "İntihar etmek istedim, tetiği ben çektim. Kendi kendimi vurdum. Kimsenin sorumluluğu yok" dedi. Bu sözleri defterine el yazısıyla kaydeden Savcı Sağıroğlu, Uluğbay'a teşekkür edip odadan ayrıldı.

Tabancanın horozu kurtardı
Uluğbay olayı ile ilgili soruşturmayı, yüzbaşı rütbesinde bulunan Çankaya İlçe Jandarma Bölük Komutanı'nın bir süre önce Hakkari Yüksekova'ya tayin edilmesi nedeniyle, iki astsubay başkanlığındaki 7 kişilik bir Jandarma timi inceledi ve raporları hazırladı. Jandarmanın raporunda, olayın kuşkuya yer bırakmayacak biçimde, intihar girişimi olduğu vurgulanırken, Uluğbay'ın, yatağa bağdaş kurarak oturduğu, Smith Wesson marka 38 kalibrelik tabancayı çenesinin altına dayadığı ve önce tabancanın horozunu çektiği belirtildi.

Geriye çekilen horozun gırtlağa değerek, tabancanın namlu açısını değiştirdiği, bu nedenle namludan çıkan merminin, dışa doğru eğimle yol alıp, öldürücü bir tahribat yapmadan çene altından girip dil, damak burundan geçerek, sol kaş arasından çıktığı vurgulandı.

İkinci el ateş şüphesi
Boş kovanların ise bazı iddiaların aksine tabancanın top tabir edilen mermi haznesinin içinde olduğu, yatağın üzerinde, tavana değip geri gelen mermi çekirdeklerinin bulunduğu belirtildi. Uluğbay'ın odasında baş ucunda duran kitapların ise, IMF raporları değil, yabancı bir yazara ait iki adet roman olduğu öğrenildi. Uluğbay'ın intihar girişimiyle ilgili olarak kimseye bir mektup ya da not yazmadığı da kesinleşti. Raporda tetiği ikinci kez çekenin de Uluğbay olduğu, tabancanın üzerinde sadece, Uluğbay'ın parmak izine rastlandığı ikinci el ateş sırasında, eşi ve oğlunun tabancaya müdahalesi ile merminin tavana yöneldiği, müdahale edilmemesi durumunda Uluğbay'ın ikinci mermiyi de başına sıkmak istediği belirtildi.

Ankara İl Alay Jandarma Komutanlığı yetkilileri dün Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı ile İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a bir brifing verdiler. Kurmay Başkanı'nın daha sonra olayla ilgili Uluğbay'ın kardeşi, emekli orgeneral Ragıp Uluğbay'a da bilgi verdiği öğrenildi.

Uluğbay moral verdi
İNTİHAR girişimiyle şok yaratan Devlet Bakanı Hikmet Uluğbay'ın sağlık durumu, "mucizevi" bir şekilde iyileşiyor. Uluğbay, dün ilk ziyaretçisi olan Başbakan Bülent Ecevit'e "Sizi üzdüğüme üzüldüm" dedi.

Başbakan Bülent Ecevit dün sabah saat 09.45'te hastaneye geldi. Ecevit, yaklaşık 10 dakika süren ziyaretten sonra yaptığı açıklamada, Uluğbay'ı sağlıklı bulduğunu belirtti. Ecevit, "Sayın Uluğbay'ı bugün hem çok neşeli hem de çok sıhhatli gördüm. Hayata yeniden kavuşmanın mutluluğunun bilinci içindeydi. Bu da beni özellikle sevindirdi, çok rahat durumda" diye konuştu. Uluğbay'ın günlük yürüyüşlerini yaptığını ve güleryüzlü olduğunu ifade eden Başbakan Ecevit, "Kısa zamanda inşallah hastaneden de çıkabilecek. Görevinin başına dönebilecek. Kendisini bu kadar iyi görmekten büyük mutluluk duydum" dedi. Uluğbay'ın vücuduna merminin, gırtlaktan mı yoksa başından mı girdiğine ilişkin bir soruya karşılık Ecevit, "Bu konuları ben bilemem, bu adli tabiblerin uzmanların işidir" diye konuştu. Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haberal da aynı soruyu, "Bu konuda biz bir yorum yapamayız. Normalde sadece yorum yapılabilir. Biz de yorum yapmak istemiyoruz. Bilmediğimiz herhangi bir konuda yorum yaparsak, yanlış olur. Bugün basına akseden şeyler de sadece yorumdur. Bizim branşımız değil. Onun için bu konuda yorum yapmak da yanlış olur" dedi.

"Uydurma haberler"
Bunun üzerine Başbakan Ecevit, hastane önünde görev yapan basın mensuplarının her şeyi haber merkezlerine doğru olarak ilettiklerine emin olduğunu belirterek, "Fakat masa başında her gün uydurmalar görüyoruz. Bundan burada bu çileye katlanan arkadaşlarımız sorumlu değil. Bugün yine yeni yalanlar var. Güya sayın Uluğbay benden randevu istemiş de ben vermemişim. Her gün birkaç defa biraraya geliyorduk. Randevuya bile gerek yoktu. Bu masa başı haberciliğin de artık böyle konularda olsun sona ermesini temenni ediyorum" diye konuştu.

"Bizi üzdüğüne üzülmüş"
Başbakan Ecevit, Uluğbay ile ziyaret sırasında konuşup konuşmadığının sorulması üzerine, Uluğbay'ın artık rahat konuşabildiğini belirterek, "Rahat yürüyüş yaptığını söyledi. Bizleri üzdüğüne üzüldüğünü söyledi. Gayet rahat" dedi. Ecevit, "Başka bir şey söyledi mi, intihar nedenini söyledi mi?" şeklindeki soruya, "Artık bu konuları görüşmenin zamanı değil" yanıtını verdi.

Mucize gibi Gözlerimize inanamadık
Bakanlar Kurulu adına Hikmet Uluğbay'ı ziyaret eden bakanlar "Çok çabuk iyileşmiş, mucize gibi" dediler

BAKANLAR Kurulu'nun dün yapılan toplantısında Başbakan Bülent Ecevit, Devlet Bakanı Hikmet Uluğbay'ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Ecevit, "Sayın Uluğbay'ın sağlığı çok iyi. Son ziyaretimde moralim iyice düzeldi" dedi.

Bakanlar Kurulu, üç Bakan'ı, Hikmet Uluğbay'ı ziyaret etmekle görevlendirdi. Devlet Bakanı Hasan Gemici, Sağlık Bakanı Osman Durmuş ve Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan'dan oluşan heyet, toplantıdan sonra Uluğbay'ı görmek üzere Başkent Hastanesi'ne gitti.

Uluğbay'ın odasına girişte üç Bakanı sürpriz bekliyordu. Hikmet Uluğbay yatağına oturmuş bir vaziyette Bakan arkadaşlarına gülümsüyordu. Uluğbay, Bakan arkadaşlarının ellerini de sıktı. Gemici, Durmuş ve Okuyan, Bakanlar Kurulu adına geldiklerini belirterek "Nasılsınız" diye sordular. Uluğbay "İyiyim, teşekkür ederim" yanıtını verdi. Devlet Bakanı Hasan Gemici, karşılaştığı tablo karşısında duygularını şöyle dile getirdi:

"Gözlerimize inanamadık. Çok çabuk iyileşmiş. Sanki hiçbir şey olmamış gibi. Yüzüne baktığınızda, böyle bir olayın yaşanmamış olduğunu düşünüyorsunuz. Tıpkı mucize gibi..."

Bakanların ziyaretine Başkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Haberal da eşlik etti. Haberal, Bakanlara, Uluğbay'ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi ve çok çabuk iyileşip, eski haline döneceğini söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır