kapat

10.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Clio Bursa'da paparaziye yakalandı
Otomobil dünyasının yeni modeli yerli Clio görüntülendi. Gizlilik içinde geliştirilen Clio'nun deneme sürüşleri Bursa'da yapılıyor

Oyak Renault'nun geliştirme çalışmalarını büyük bir gizlilik içinde Bursa'daki fabrikada yaptığı Clio'nun sedan modeli Bursa'da test sürüşü yaparken görüntülendi.

Ağustos'ta Broadway'in üretimine son vermesi beklenen Renault, Kasım'da da yeni Clio Sedan'ı satışa sunacak. Bugüne kadar Clio Sedan'la ilgili her türlü bilgiyi sır gibi saklayan Renault'nun Bursa'daki fabrikasında deneme sürüşleri yapılan Clio bu kez objektiflerden kaçamadı. Bugün piyasaya çıkan haftalık Otohaber dergisinin kapağında yer alan fotoğrafta, Renault'nun her ihtimale karşı büyük değişikliğin olduğu otomobilin arka bölümünü gizlemeye çalıştıkları görüldü. Renault, 1993 sonunda küçük otomobil sınıfındaki Clio'nun hatchback modelini Türkiye pazarına sunmuştu. 2000 yılında yeni jenerasyon otomobiller üretmek için de harekete geçen firma, Broadway'in üretimi sona erdiğinde yerine gelecek olan modeli Clio olarak belirlemiş ve sedanını geliştirmek için de karar almıştı.

Clio'nun kasası 1998'de yenilendi. Sedan da yenilenen kasa üzerinden geliştirildi. Otomobilin burun kısmında fazla bir değişikliğe gidilmedi. Ancak yüksek bagaj kısmı, sedanı hatchback modelden ayıran en önemli özellikler arasında.

Bakımdaki otomobil Internet'ten izlenecek
Teknolojİnİn baş döndürücü hızını; otomobil alırken, satarken, sahibi olduğunuz otomobilin her türlü bakımını yaptırırken de hissedeceksiniz. Türkiye'de ana firmalardan daha hızlı bir şekilde Internet'i uygulamaya geçiren bayiler şimdi de Internet'te görüntülü bakım hizmetleri için harekete geçti.

Opel'in yetkili bayisi Gerçek, önce Internet'i müşterilerin hizmetine sundu. 16 bine yakın müşterisiyle elektronik postayla bağlantıya geçen Gerçek, servis ve test sürüşü randevusunu, araç fiyatlarını, satış şartları ve kampanyaları ve ikinci el oto almak veya satmak isteyen müşterilerin isteklerini anında yerine getirmeye başladı. Opel Gerçek'in yakında hayata geçireceği bir projesi daha var. Buna göre, servise bakım için otomobilini bırakan kişi, işine ya da evine döndükten sonra otosuyla ilgili detayları izlemek için Gerçek'in sitesindeki canlı kameraya bağlanabilecek. Müşteri, resepsiyona bıraktığı otomobilin, mekaniğe alınıp alınmadığını ya da işlemleri tamamlandıysa, otoparkta olup olmadığını anında görebilecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır