kapat

10.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Havalar sapıttı

LAS VEGAS
ÇÖLE YAĞMUR YAĞDI


Etrafı çölle kaplı bir araziye kurulu Las Vegas önceki gün sel kabusu yaşadı. Son 100 yılın en şiddetli yağmuru sonucu oluşan selde 2 kişi azgın sularda kaybolurken 3 mobil ev ve onlarca otomobil sel sularıyla sürüklenerek kayboldu.

"Bu bir kâbus, hayatımda gördüğüm en korkunç şey" diyor Nevada Otoyolu Devriye sözcüsü Scott Flobi. Ulusal Meteoroloji Servisi Las Vegas kenti yetkilisi Jim Harrison ise "Bu son 100 yıldaki en korkunç fırtına olabilir. Ama son 25 yılın en şiddetlisi olduğu kesin" şeklinde konuşuyor, Las Vegas'ı adeta sürükleyen fırtına ve sel sonrasında.

Eğlence dünyasının merkezlerinden Amerika'nın Las Vegas kenti önceki gün ardı ardına patlayan gök gürültüleri, şimşekler ve şiddetli yağmurla sarsıldı. Yüzen arabalar, sürüklenen portatif evler Las Vegas'ı tanınmaz hale getirdi. Selden Las Vegas Strip bölgesi ve şehir merkezinin çok fazla etkilenmediği belirtilirken, kent sakinleri son 20-40 yılda böyle bir şey görmediklerine dikkati çektiler. Ünlü Strip boyunca bulunan casinolarda kalan turistler barınak araştırmaya başladılar. Yetkililer 2 kişinin öldüğünü belirtirken, üç portatif evin de kaybolduğunu bildirdi. Onlarca kişi sular altında kalan otomobillerinin üstüne çıkıp helikopterli yardım ekiplerince kurtarıldı.

Su seviyesi 4 metre
Etrafı çöl olan Las Vegas vadisine, yılda düşen ortalama yağmur miktarı kadar, önceki gün sadece bir saatte yağınca sel meydana geldi. Son derece yoğun Interstate 15 otoyolu bir anda göle dönüştü. Trafik durdu ve otomobiller sürüklenmeye başladı. Su seviyesi bazı yerlerde 4 metreye kadar ulaştı.

MOSKOVA
Moskova'nın "havası" kaçtı!

Rusya'da hava bir uçtan bir uca savruluyor. Önce 33 dereceye kadar yükselen sıcaklarla bunalan Moskova, önceki akşam yağan müthiş bir yağmurla sular altında kaldı. Yaklaşık yarım saat süren erik iriliğindeki dolu taneleri, ev ve araba camlarını kırdı. Şiddetli yağış sayesinde, hava sıcaklığı bir günde 10 derece düştü. Uzmanlar ısının önümüzdeki günlerde 25-26 derece civarında kalacağını müjdelediler. Moskovalı, nehir ve göllerde serinliyor

Suat TAŞPINAR (MOSKOVA)

ATİNA
Sıcak alarmı

Yunanİstan'a aniden gelen sıcak hava dalgası 4 milyonluk başkent Atina'da panik yarattı. Dereceler gölgede 39'u göstermesine karşın güneş altında kalan yoğun trafikli ana caddelerde, hava sıcaklığı 50'lere yükseliyor. Sağlık Bakanlığı, yerel yönetim merkezleriyle birlikte geliştirdiği "Xenokratis" adlı doğa afetlerine karşı alınan acil önlemleri içeren planı harekete geçirdi. Yaşlı insanların, kalp hastalarının, kuvvetli ilaç alanların ve sıcağa karşı duyarlı olan kişilerin korunmasına öncelik tanınıyor.

Son günlerde hava sıcaklığının aniden yükselmesi Atinalılar'ın sahillere ve adalara akın etmesine yol açtı. Meteoroloji, yayınladığı günlük hava raporlarında hava sıcaklığının hafta sonunda zirveye ulaşacağını ancak gelecek haftadan itibaren sıcaklığın 2 derece kadar azalacağını açıkladı. Yunanistan aşırı sıcaklarda en fazla kurban veren ülkeler arasında. Her yıl onlarca kişinin hayatını yitirmesine yol açan en büyük sıcak hava dalgası 1987 yılında yaşanmış ve o dönemde Yunanistan'da bin kişi ölmüştü.

Stelyo BERBERAKİS (ATİNA)

WASHİNGTON
Yanıyor

Amerİka'nIn başkenti Washington D.C. sıcaklardan adeta yanıyor. Amerika'nın doğusunda hava sıcaklıkları 35-40 derece arasında seyrederken, sıcaktan bunalanlar çareyi cadde ve parklardaki havuzlarda serinlemekte buluyor. Son günlerde sıcaklardan kaynaklanan rahatsızlıklardan ölenlerin sayısının 54'e yükseldiği belirtiliyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır