kapat

10.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Suçlu avı
İngiliz SAS komandoları ile Amerikan Delta Güçleri ve Rangerlar, Sırp kasap Miloseviç ve 4 dostunu yakalamak için provalara başladı

Savaş SÜZAL (WASHINGTON)

Balkanlar'da 10 yıldan bu yana süren bunalıma, Sırp yönetimini düşürerek son vermek isteyen ABD, Miloseviç'i 3 koldan sıkıştıracak: Özel savaş birimi, bilgisayar korsanları ve Sırp halkı...

NBC Televizyonu'nun haberine göre Amerika ve İngiltere, 27 Mayıs'ta Miloseviç ile birlikte Savaş Suçları Mahkemesi tarafından savaş suçlusu ilan edilen hükümetindeki 4 dostunu Belgrad'da yakalamak için kolları sıvadı.

Kasaplar aranıyor
İki ülke yetkilileri, elit komando ekiplerini Sırp savaş suçlularını hedef alan yakalama ve kaçırma operasyonları için ismi henüz konulmayan tek bir çatı altında topladı. Bu özel birim, gizli bir yerde provalara başladı. Özel birim, Bosna Savaşı sırasında savaş suçlusu ilan edilen 3 kasabı da yakalama amacında. Bu isimler, Bosnalı Sırplar'ın eski siyasi lideri Radovan Karadziç, onun generali Radko Mladiç ve Arkan lakaplı Sırp paramiliter lideri...

İşte özel birlikteki komando üniteleri: IRA teröristlerini ele geçirmede kullanılan İngiliz SAS'ları, ABD'nin yurt dışındaki suçluları yakalamak için kullandığı özel FBI birimi, Delta Güçleri, kara kuvvetlernden Ranger ve Navy Seal'lar (Donanma Fokları).

Hacker ajanlar
Merkezi Haberalma Örgütü (CIA) de boş durmuyor. Miloseviç'in, eşi ve oğlunun isimleriyle servetini Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Rusya ve Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki bankalara kaçırma girişimini engellemek için CIA bilgisayar uzmanları devreye girdi. Hackerlık yapan CIA ajanları, banka hesaplarını dondurmak için çalışıyorlar.

Ve ABD ile İngiltere'nin son silahı... Sırp muhalefet liderleri ve halkı. İngiltere Başbakanı Tony Blair'in, istihbarat birimlerine "Sırp ordusuna sızıp ayaklanma çıkarın" emrini verdiği biliniyor.

"Belgrad'da kalsın"
Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Richard Gelbart, Demokratik Parti Lideri Zoran Cincic ve Değişim Müttefik Koalisyonu Lideri Vladan Batic ile görüşerek açık destek verdi. Miloseviç'in Belgrad'da kaldığı sürece işlerinin daha kolaylaşacağını düşünen yetkililer, halkın bıktığı, Miloseviç'in başına konan 5 milyon dolarlık ödülün de etkili olacağına inanıyor.

Madonna'dan oğul Miloseviç'e dava
ÜNLÜ pop sanatçısı Madonna da Kosova'da etnik kıyımın baş mimarı olan Miloseviç Ailesi'nden şikayetçi. Ancak onun derdi Slobodan Miloseviç'in oğlu Marko ile... Marko'nun Sırbistan'da sahibi olduğu diskoteğe "Madonna" ismini vermesinden şikayetçi olan İtalyan asıllı Amerikalı sanatçı, Marko'yu mahkemeye verdi. Madonna'nın sözcüsü Liz Rosenburg, "Umarım iyi bir avukatı vardır" diye gözdağı verdi. Marko'nun Madonna'nın isminin yazılışında değişiklik yaptığı belirtiliyor.

350 kişilik toplu mezar bulundu
ULUSLARARASI barış gücü (KFOR) Kosova'da en büyük toplu mezarı buldular. İtalyan askerlerinin kontrolü altındaki Pec kenti yakınlarındaki Ljubenic'te bulunan toplu mezarda tam 350 cesedin olduğu belirtildi. Gözlerine inanamadıklarını belirten İtalyan kaynakları, mezarın etrafını kapattıkları ve kimseyi sokmadıkları, inceleme yapmaları için Savaş Suçları Mahkemesi uzmanlarını beklediklerini dile getirdiler. Öte yandan dün Birleşmiş Milletler'e bağlı 84 polis Kosova'ya giriş yaptı. Birleşmiş Milletler uzmanları, "Kosova'da varılan anlaşmaya uygun olarak 3 bin 110 polis memuru Kosova'ya gelecek" diye konuştular.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır