kapat

08.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İtalya ile ipler iyice geriliyor
Bölücübaşı Apo'ya kucak açarak tavrını belli eden İtalya, hamiliğini yaptığı bebek katiline idam kararı çıkınca gemi iyice azıya aldı.

Önceki gün Roma'da Türkiye'nin ticaret temsilciliklerine yapılan saldırılara adeta göz yumulması üzerine Türk Dışişleri'nin verdiği notaya dün karşı nota ile yanıt veren İtalya, Meclis'inde de Apo'nun idamını önleme kararı aldı.

Apo'nun avukatlığına soyunan İtalya Başbakanı Massimo D'Alema, Avrupa Birliği'nin Abdullah Öcalan'ın idam edilmemesi için bütün inisiyatiflerini Türkiye'nin üzerinde kullanmasını istedi.

AB'yi kışkırttı
AB Dönem Başkanı Finlandiya Başbakanı Paavo Lipponen'e çağrıda bulunan D'Alema, "Türkiye meselesinde Avrupa baş aktördür. İnisiyatiflerini derhal uygulaması gerekir. Avrupa bu konuda sessiz kalma gibi bir tutuma sahip olamaz" dedi.

Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Necati Utkan'ı çağıran İtalyan Dışişleri Bakanlığı bir sözlü nota vererek, Türkiye'nin Roma'daki Ekonomi ve Ticaret Müşavirliği işgaline gösterdiği tepkinin çok aşırı olduğunu savundu. Notada, "Türkiye'nin İtalya'nın iç politikasına ve Meclis çalışmalarına karışmaması" istendi.

Parlamento Dış İlişkiler komisyonu tarafından hazırlanan ve hükümet tarafından da onay verilen Apo'nun idamını önleme ile ilgili rapor da İtalyan Meclis'inde kabul edildi. Raporda, "idam cezası kararının hiçbir zaman uygulanmamasının İtalyan Hükümeti'nin görevi olduğu" savunularak BM Güvenlik Konseyi'nin bir an önce Türkiye'ye müdahale etmesi isteniyor.

Türkiye sert tepki gösterdi
DIŞİŞLERİ Bakanlığı, İtalya'dan Türk temsilciliklerine karşı saldırılarda bulunanların yakalanarak cezalandırılmasını istedi. Sözcü Yardımcısı Sermet Atacanlı, "İtalya'nın son aylardaki davranışları göz önüne alınırsa bunda fazla şaşıracak bir nokta yoktur" dedi.

Osman Öcalan İran'da çıktı
Irak Kürdistan Demokratik Partisi'nin (IKDP) temsilcisi Ferhad Barzani, IKDP bölgesinde büyük bir bombalı saldırıya hazırlanırken yakalanan PKK'nın 3 militanından alınan bilgiye göre, terörist Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın İran'da bulunduğunu söyledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır