kapat

08.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hanım parmağı tatlısı
Malzemesi
*1 adet yumurta
*2 çorba kaşığı yoğurt
*1 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı margarin
*1 paket kabartma tozu
*2.5 su bardağı sıvı yağ

Şerbet için:
*2.5 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1/4 limon dilimi

HAZIRLANIŞI
Hamur yoğuracağımız kaba yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve margarini alıp, karıştıralım. Kabartma tozunu ilave edip, tekrar karıştıralım. Unu ekleyip, ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim. Hamuru 2 beze haline getirelim. Üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlendirelim. Hamuru unlanmış bir zeminde mantı yufkasından biraz daha kalınca açalım. Yufkayı 4 cm genişliğinde şeritler halinde keselim. Şeritleri enine yarıdan tekrar keselim. Dikdörtgen parçayı 2'ye katlayalım. Kat yerinden başlayarak aşağı doğru dört kesik yapalım (verev şeklinde olmalı). Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartalım. Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine bıkaralım. Şerbetini emdikten sonra servis tabağına alalım.

Emİne S. Beder


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır