|
Hanım parmağı tatlısı
Malzemesi
*1 adet yumurta
*2 çorba kaşığı yoğurt
*1 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı margarin
*1 paket kabartma tozu
*2.5 su bardağı sıvı yağ
Şerbet için:
*2.5 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*1/4 limon dilimi
|
HAZIRLANIŞI
Hamur yoğuracağımız kaba yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve margarini alıp, karıştıralım. Kabartma tozunu ilave edip, tekrar karıştıralım. Unu ekleyip, ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim. Hamuru 2 beze haline getirelim. Üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlendirelim. Hamuru unlanmış bir zeminde mantı yufkasından biraz daha kalınca açalım. Yufkayı 4 cm genişliğinde şeritler halinde keselim. Şeritleri enine yarıdan tekrar keselim. Dikdörtgen parçayı 2'ye katlayalım. Kat yerinden başlayarak aşağı doğru dört kesik yapalım (verev şeklinde olmalı). Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartalım. Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine bıkaralım. Şerbetini emdikten sonra servis tabağına alalım.
Emİne S. Beder
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|