kapat

07.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kutan: "Borç alan buyruk alır"
TÜRKİYE'NİN ekonomik sıkıntılarının çözümünü IMF'de aramanın hata olduğunu söyleyen anamuhalefet partisi FP'nin Genel Başkanı Recai Kutan, "IMF hep acı reçete sunar" dedi ve hükümet-IMF ilişkisini Osmanlı padişahı 4.Murat'ın, Lehistan'a yönelik bir sözüyle açıkladı: "Borç almaya alışan, buyruk almaya da alışır."

Partisinin grup toplantısında konuşan Kutan, ülkenin birinci sorununun "ekonomik çöküntü" olduğunu, ama daha çok "suni gündemlerle" bu sorunun gözardı edilmeye çalışıldığını iddia ederken şunları söyledi: "Denize düşenin yılana sarıldığı gibi, hükümet de IMF'ye sarıldı. IMF, (kemer sıkın) diyor. Halkın belinde kemer sıkacak delik mi kaldı?"

"Tavize izin vermeyiz"
Kutan, IMF belgesinin ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın yakın çevresine sızdırıldığı iddiaları için de, "Ümit ederim, değildir. Aksi halde, kötü bir gelişme ortaya çıkacaktır" dedi. Kutan, IMF'nin desteğine karşılık, Kıbrıs, Ege Adaları ve Kuzey Irak konusunda birtakım tavizler verilebileceği iddialarının olduğunu da belirterek, "Buna müsaade etmeyiz" diye konuştu.

Recai Kutan, Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'a yönelik suikast girişiminde bulunanlara Necmettin Erbakan'ın para yardımı yaptığı iddialarına da sert çıkarak, "Konu bulmakta sıkıntıya düşen bazı çevrelerin, ilk planda akıllarına sayın Erbakan geliyor. Bundan bir süre önce de Şemdin Sakık, ardından Abdullah Öcalan'ın sayın Erbakan ile ilgili uydurma iddialar vardı" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır