kapat

07.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bu çift olay olacak
Başrollerini ünlü aktör Tom Cruise ile güzel eşi Nicole Kidman'ın oynadığı, cüretkar seks sahneleriyle büyük tartışmalar başlatan film, sinema eleştirmenlerinden tam not aldı.

Çekimleri 52 hafta, prodüksiyonu 2 yıl süren film TIME dergisinin son sayısına da kapak oldu. Cinselliği ön planda tutan filmin baş kahramanları Cruise ve Kidman, TIME dergisine bu 52 haftanın nasıl geçtiğini anlattılar.

Filmi çektikten sonra ölen Stanley Kubrick, filmin senaryosunu 1968 yılında yazdı. Kubrick, Arthur Schnitzler'in 1926'da yazdığı Dream Story (Rüya Hikayesi) isimli kitaba hayran kalmış ve bir gün bu kitabı senaryolaştırmayı kafasına koymuştu. Ancak kitabın hakları için şöhreti yüzünden büyük paralar istiyorlardı. Kubrick TIME dergisinin Jay Cocks isimli film yazarıyla anlaşarak kitabın hakkını ucuz bir fiyata satın aldı ve kitabı rafa kaldırdı.

Özverinin zaferi
Ve yıllar sonra 1995 yılında Warner Bros şirketiyle film için anlaşan Kubrick, oyuncu aramaya başladı. Shining isimli filminde oynattığı Jack Nicholson'dan bu yana şöhretlerle çalışmıyordu Kubrick. Şirketin de baskısıyla ibre o dönem The Firm'ü çeviren Tom Cruise'a çevrildi. Kubrick de Cruise da pilottu ve yönetmen Cruise'a uçaklarla ilgili fakslar yollamaya başladı. Faks sohbetleri tam 1.5 yıl sürdü. Ve bir gün Kidman'ın faksına bir teklif düştü: Filmimde kocanla birlikte oynar mısın?... Kidman hiç düşünmeden teklife atladı, Cruise'un da kanına girdi...

Tom Cruise ülser oldu
Film tam bir özverinin zaferi. Çünkü çekimlerin 18 hafta sürmesi bekleniyordu. Ancak Cruise-Kidman-Kubrick üçlüsü senaryonun üzerine titriyordu. Beğenmedikleri yerleri tekrar tekrar alıyorlardı. Şirket isyan etti. Parayı kesti. Kubrick ve Cruise elleri cebe atarak devam ettiler! İngiltere'ye gidiş gelişler onları yorunca ünlü çift evlerini İngiltere'ye taşıdı. Çekimler 52 hafta sürdü. Tom Cruise ülser oldu.

Freudçu bir yaklaşımla cinselliği sorgulayan film, bir parti sonrası 9 yıllık evli bir çiftin kavgasıyla start alıyor. Bir doktoru canlandıran Cruise'u kadın hastalarıyla yatmakla suçlayan Kidman da bir deniz subayıyla kesişerek yaptıkları göz seksini anlatıyor. Doktor bu dakikadan sonra hayal dünyasına dalıyor. Eşini deniz subayıyla seks yaparken hayal etmeye başlıyor. Ve doktor, cinsel arzu, intikam ya da hangi duygunun peşinde olduğunu sorgulamaya başlıyor.

Ne Dediler?
TOM CRUISE: Film, izleyicinin almak istediğini veriyor.

NICOLE KIDMAN: Hayatınızın hangi dönemindeyseniz, film size o duyguları verecektir. Bir ahlak filmi olduğuna inanmıyorum. Filmin özeti, insandan insana değişiyor.

SIDNEY POLLACK: (Yapımcı) Film, yoldan çıkan, daha sonra yolunu bulan bir adamın, kendini kaybedip içindeki kötü yönleri iyi yönlerine karşı izleyen bir adamın hikayesi.

ANYA KUBRICK: (Stanley Kubrick'in 3 kızından biri) Babam bu projeye sıkı sıkı bağlandı. Hayatla ilgili düşünceleri, prensipleri ve ahlaki felsefesini filme yansıttı.

STEVEN SPIELBERG: (Yönetmen) Kubrick'in filmlerinde hayatınıza ekleyecek bir şeyler buluyorsunuz.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır