|
|
|
KISA.. KISA.. KISA..
* Europay Academy'den akıllı kart semineri
MasterCard ve Maestro gibi kartlı ödeme sistemlerini yöneten Europay International bünyesinde bulunan Europay Academy, İstanbul'da Türk bankacılara ve finans uzmanlarına yönelik 3 seminer düzenledi. Eurapay Academy'in "Kart Aktivasyonu Programı" konulu ilk seminerinde, dağıtım kanallarının nasıl kullanılacağı ve kart gelir stratejileri hakkında bilgi verildi. "İleri MasterCard Geri Ödeme Workshop" seminerinde ise, geri ödeme sürecine genel bir bakış ve verilerle incelenen geri ödeme kodları anlatıldı. Son olarak "Chip Teknolojisi'nde Banka ve Kredi Kartı İşlemleri" konulu seminerde ise chip teknolojisinin kart sahtekarlıığnı önlemeye ve riski azaltmaya yönelik avantajları el alındı.
* Boğaziçi Bilgisayar yeniliklerini tanıttı
Unigraphics yazılımının Türkiye distribütörü olarak faaliyet gösteren Boğaziçi Yazılım, 15. versiyonun yeniliklerini üç ayrı günde tanıttı. İlk seminerde Bilgisayar Destekli Tasarım (CAD) modülündeki yenilikler anlatıldı. İkinci seminerde Bilgisayar Destekli Üretim (CAM) modülüne yer verilirken üçüncü seminerde de ilerki günlerde çıkması planlanan Unigraphics'in 16. versiyondan bahsedildi.
* El bilgisayarları hayatı kolaylaştırıyor
Psion Industrial, yeni' Workabout rf' el bilgisayarlarını piyasaya sürüyor. Mobil bilgiişlemi ve telsiz haberleşmesi gibi özelliklere sahip olan Workabout rf, telsiz yerel alan ağında gerçek zamanlı bilgiişlemi kolaylaştırıyor. Workabout, veri ambarı, lojistik, sağlık, üretim ve perakendecilik gibi sektörlerde kullanılabiliyor.
* Avuçiçi PC'de yeni bir devrim
Sun Micorsystems, Windows CE işletim sistemi temelli avuçiçi bilgisayarlarda kullanılmak üzere tasarlanan Personal Java'yı duyurdu. PersonalJava teknolojisi, cihaz üreticilerine ve servis sağlayıcılara, Java tabanlı yeni içerik ve servisleri hızlı bir biçimde oluşturma olanağı sağlıyor. PersonalJava teknolojisi, taşınabilirlik ve düzenlenebilmeninin yanı sıra son derece sınırlı bir belleğe gereksinim duyuyor.
* Servus 10. yılını görkemli kutladı
Türk bilgi teknolojileri endüstrisinin önde gelen kuruluşlarından Servus, 10. yıldönümünü iş dünyasının seçkin isimlerinin katıldığı bir davetle kutladı. Servus, kurulduğu 1989 yılından bu yana yıllık ortalama yüzde 40 hızla büyüyen ve Türkiye çapında 17 ofisi ve 246 çalışanı ile Türkiye'nin önde gelen bilgi teknoloji firmalarından biri.
* DKNY'de yaz indirimi başladı
DKNY ve DKNY jeans 21 Haziran'da yaz indirimine girdi. DKNY'de kadın koleksiyonunda; ipek, koton, kanvas gibi kumaşlardan yapılmış elbiseler, kullanışlı pantalonlar ve zarf tekler bulabilirsiniz. Erkek koleksiyonunda ise modern kumaşlarla profesyonel takım elbiseler, kısa kollu gömlekler, blazerlar ve deri ceketler yer alıyor.
* ABB 'ELEC 99' Fuarında sistemlerini tanıttı
Asea Brown Boveri (ABB), TÜYAP-Beyliküdzü'nde gerçekleştirilen 'ELEC 99' fuarına katıldı. 'ELEC 99' fuarına ABB, endüstireyl gaz tipi gaz türbinleri, kombine güç santrali ekipmanları, endüstriyel otomasyon sistemleri ile katılıyor. ABB'nin otuz milyarın üzerinde cirosu ve ikiyüz bin çalışanı bulunuyor.
* Oracle İş Ortaklarını Çırağan'da buluşturdu
Oracle'ın faaileyet gösterdiği ülkelerde her yıl geleneksel olarak düzenlediği 'Oracle iş Ortakları Konferansı'nın Türkiye ayağı, Çırağan Sarayı'nda gerçekleşti. Toplantıda, 'Yarının İnternet tabanlı teknolojileri, bu teknolojilerin yarattığı yeni iletişim, işbirliği ve ticaret ortamı ile gelecekte iş dünyasına yön verecek stratejiler anlatıldı. Konferans'ın sonunda, 1999'un başarılı iş ortakları ödüllendirildi.
* İzmit Outlet'te uçurtma şenliği
İzmit Outlet Center, 2. Uluslararası Uçurtma Festivali'ni düzenledi. Geçen yıl ki büyük ilgi üzerine tekrarlanan festivale, Fransa, Avusturya, İtalya ve Hollanda'dan çok sayıda porfesyonel uçurtmacı özel gösterileri ile renk kattılar. Festivale katılanlar, uçurtmalarla kaplı gökyüzünü seyretmekten büyük keyif aldılar.
* Bank Kapital ufukları genişletmeye devam ediyor
Bank Kapital'in çalışanlarına yönelik olarak düzenlediği 'ufuk açıcı' toplantıların üçünücüsüne konuşmacı olarak gazeteci-yazar Mehmet Ali Birand katıldı. Toplantıda Birand, Türkiye'nin 2000'li yıllarını yorumladı. Birand, Türikye'nin ya 2000'li yıllara ayak uyduracağını ya da 2. ligde mücadele edeceğini belirtti. Bank Kapital çalışanlarının büyük ilgi gösterdiği toplantıların devam edeceği belirtildi.
* Baan Company'ye bayan yönetici
Kurumsal kayank planlaması üreten Baan Company'nin Yönetim Kurulu Başkanlığına Mary Coleman getirildi. Üst yönetimdeki bu edğişiklik, Baan Comapny'nin hisse senedi değerinde de artışa neden oldu. Baan'ın geçtiğimiz Nisan ayından bu yana yüzde atmışsekiz kar sağladığı belirtildi.
* Boğaziçi Yazılım karları artırıyor
Boğaziçi Yazılım, Tedarik Zinciri Yönetimine kolaylık sağlayan 'Manugistics 6' yazılımını piyasaya sürdü. 'Manugisitcs 6' yazılımı, satıcılardaki stok miktarı, satıcının kapasitesi, promosyonlar,taşıma ve üretim süreleri gibi çok farklı değişkenleri kullanarak şirket için en uygun tedarik zinciri stratejisini oluşturuyor. Boğaziçi Yazılım Genel Müdür Yardımcısı Hakan Alpay, Maungusitcs yazılımın Türkiye pazarında büyük ilgi göreceğini belirtti.
* Lucent'ın teknik seminerleri sürüyor
Lucent Technologies, yeni veri iletişimi sistemlerini tanıtmak amacıyla Conrad Otel'inde seminer düzenledi. Seminerde, Lucent'in veri iletişimi sistemleri, WaveLan kablosuz iletişim, uzaktan erişim ve güvenlik duvarları anlatıldı. Lucent yetkilileri, bu tip teknik seminerlerin aynı hızda devam edeceğini belirttiler.
* Meyve suyunu 'Bilerek İçin'
Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED), tüketicilerin meyve suyu tüketimini biliçli yapmaları için 'Bilerek İçin' kampanyası başlattı. MEYED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman, kampanyanın hem MEYED üyelerinin hem de tüketicilerin çıkarlarını korumayı amaçladığını belirtti. Kampanyaya, MEYED üyesi 10 firma katılıyor.
* Otellerde tanıtım eksikliği var
Otel otomasyonu konusunda hizmet veren Protel, kullanıcıları üzerinde yaptığı anket çalışmasını tamamladı. İşletmelerin üst düzey yöneticilerinin katıldığı anket sonuçlarında, konaklama tesislerinin en büyük sorunu olarak 'İnsan Kaynakları' ve 'Tanıtım ve Pazarlama Yetersizliği' ön plana çıktı.
* Enter sistemini geliştirdi
Bilgisayar sektörünün köklü kruluşlarından Enter, kendi intranet sistemini geliştirdi. Firma, yeni kurduğu intranet ağıyla müşteriye verilen servis detaylarını takibe alıp, daha etkin bir çalışma sistemi ile müşteriye özel servisplanı çıkarıyor. Bu sistem sayesinde devam eden projelerin hangi durumda oldukları da izlenebiliyor.
* Disney hikayeleri size daha yakın
DisneyQuest, Chicago'da yeni açılan ve kapalı mekanda yer alan etkileşimli lunaparkının interakitf atraksiyonlarını güçlendirmek için SGI teknooljisini kullanmaya başladı. Yetkililer, bu ileri teknolojinin misafirlere yıllardan beri sevdikleri Disney hikayelerinin içinde yer almalarını sağladığını belirtti.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|