kapat

04.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Voodoo rahibini içeri tıktılar
Mezar soymak ve insan kurban etmek suçlarından geçtiğimiz gün hapse atılan Brezilyalı voodoo rahibinin evinde, 16 kafatası ve gömülmüş başka kemikler bulundu.

40 yaşındaki Jose Augusto dos Santos, Afro - Brezilya usülü gerçekleştirdiği aleni kurban töreninde, bir adam ve bir çocuğu öldürmüştü. Şeytandan medet ummaya dayalı dini tören sırasında, halktan gelen şikayetler sonucu, polis tarafından tutuklanan rahibin evinden çıkan deliller, kesin olarak hapsedilmesine sebep oldu. Cinayetleri soruşturan polis yetkilisi Marcio Peironi, "Adamın evinin her yerinde şeytan resimleri ve heykelleri var. Kemikleri bir mezarcının para karşılığı verdiğini söyledi. Ama insan kurban etmiş olabileceğini sanıyoruz," dedi.

Evinden ceset çıktı
Augusto dos Santos, yıllardır yaptığı kara büyülerle bölgede pek ünlü. Afro Brezilya din kültüründe, 'pai-de-santo;' yani başrahip olarak niteleniyor. Bir çeşit mabede dönüştürdüğü evini geleneksel törenler için kullandığını söyleyen başrahip, isteyenlerin, davul ritimleri ve ateşli bir dans eşliğinde vücutlarının, Batı Afrika tanrıları tarafından sahiplenildiğini iddia ediyor. Ama bu Batı Afrika dinleri, kurban gerektirmiyor. Oysa Santos'un evinin altında bulunan çocuk cesedi ve çocuğun bir fotoğrafının arkasına yazılı "Para Morrer - Ölmek" sözleri, başka törenler de yapıldığına delalet ediyor. Rahip ise, fotoğrafın kendi çocuğunun olduğunu ısrarla söylüyor.

REUTERS


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır