31. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ikinci tur maçlarını üçüncü sırada tamamlayan Milli Takımımız, geçen yılki turnuvadan sonra yine çeyrek finale yükselmeyi başardı.
A Milli Basketbol Takımımız, çeyrek finalde E Grubu'nu 2. sırada bitiren evsahibi Fransa ile eşleşti. Şampiyonanın favorileri arasında gösterilen Fransa'nın kadrosunda NBA'de oynayan Abdul Wahad ile İtalya'da forma giyen Rigadeu gibi iki yıldız oyuncu bulunuyor. Grup maçlarında çok başarılı bir pefrormans sergileyen Fransa, sadece Yugoslavya'ya yenildi.
Öte yandan eşleşmenin belli olmasından sonra Fransız basını Milli Takımımız'a büyük ilgi gösterdi. L'Equipe gazetesinin muhabirleri dün koç Erman Kunter ile uzun bir röportaj yaptılar. Fransa ile perşembe 19.30'da Paris'te karşılaşacağız.