Moralini kaybeden piyasalar, 28 Haziran'da ayrılması beklenen IMF heyetinin ziyaretini 1 Temmuz'a uzatacağı haberiyle heyecanlandı. Bunu "Giderken iyi açıklama yapacaklar" şeklinde yorumlayan piyasalarda, dün hareketli dakikalar yaşandı. Bono faizleri yaklaşık 3 puan geriledi. Piyasada en çok işlem gören 23 Ağustos 2000 vadeli tahvilin faizi yüzde 109'dan yüzde 106'ya kadar indi. Borsa endeksi ise bir gün önceki kapanışa göre yüzde 1'den fazla gerilemişken, yüzde 1'den fazla artışa geçti, 5.176 puana kadar çıktı.
Ama piyasalarda sevinçli dakikalar kapanışa kadar süremedi. Yine bankalar hakkında dedikodu çıkarıldı ve bunlar satışa bahane olarak kullanıldı.
Bono faizi kapanışta yüzde 107'yi geçti. Borsa ise daha ağır yara aldı. Endeks perşembe gününe göre yüzde 2.92 oranında değer kaybederek 4.941 puana indi. Endeks psikolojik sınır olarak görülen 5.000 puanın altında haftayı tamamladı.