kapat

22.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


İstek Vakfı ve Dalan'ın okulları...

Hani bir söz vardır, "Görmesem inanmazdım" derler. İşte ben de eğer görmeseydim inanmıyacaktım. Kızkardeşimin oğlu Ümit Can Günel, eski Belediye Başkanı'mız Bedrettin Dalan'ın kurucusu olduğu İstek Vakfı'nın Kartal'daki Özel Uluğbey Lisesi'ni bu yıl birincilikle bitirdi.

Her ailenin arzu ettiği bir durum. Gerçi ben okul hayatımda pek başarılı değildim, ikmalsiz geçtiğim sınıf yoktu. Ama yeğenimin bu okulda başından sonuna kadar her sınıfını birincilikle bitirmesi beni çok mutlu etti. Ailemizde böyle bir gencin yetişmesi büyük bir gurur kaynağı...

İşte ben Ümit Can'ın diploma töreninde bulunmak için geçen akşam Uluğbey Lisesi'nde idim. Okullarla olan kopukluğum en az 30 seneyi bulduğu için, toplantının yapıldığı bahçeye girer girmez gençliğim, lise çağlarım, öğretmenlerim adeta gözümün önünden resmi geçit yapar gibi geçti. Gençlerin o fıkır fıkır kaynaşması, öğretmenlerine candan büyük bir sevgi ve saygıyla hitapları ve arada şakalaşmaları görülecek şeydi.

Mezunlar arasında 5 Azerbaycan, 8'de Kazakistan genci bulunuyordu. Onların hikayesi de apayrı bir güzellik taşıyor. Bedrettin Dalan bu gençleri, ülkelerine gönderdiği görevliler tarafından seçerek almış ve bu okulda her türlü imkanları sağlayarak, okutmuş. Hemen hepsi ihtiyacı olan ailelerden seçilmiş. İşte böyle bir ortamda okul birincisi ve diğer derece alanlar velilere tanıtıldı. Aileler töreni büyük bir mutluluk içinde izlediler. Daha sonra marşlar, havai fişekler ve açık büfe...

Bütün bunlar yapılırken gözler devamlı Bedrettin Dalan'da idi. Onun dikkatleri ise, yan yana oturduğum için çok iyi gördüm, tamamen öğrencilerine, diplomalarını alan bu gençlere takılıp, gitmişti. Adeta kendinden geçmişti. Sevinci gözlerinin içinden okunuyordu. Belediye Başkanlığını bırakmıştı ama şu okullardaki gençlere yaptığı babalık sanıyorum ondan daha büyük bir gururu taşımasına yetiyordu.

İşte bu gördüklerim zaman zaman beni de duygusallaştırdı. O öğrenciler, bu Vakfın okulundan diploma almak için kürsüye her çıktıklarında, müthiş bir heyecana kapıldım ve her seferinde de yanımdaki Dalan'a, "Bütün bunlar sayende oluyor Başkan..." demekten kendimi alamadım. Ama Bedrettin Dalan o kadar dalgın, o kadar mutlu, o kadar gurur içindeydi ki, benim sözlerimi duyuyor muydu, duymuyor muydu bilemiyorum.

Onun için de kendisine, "Zamanında giriştiği ve ülkeye başarılı bu kadar genç kazandırdığından dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır" demek için bu satırları kaleme aldım. Keşke ülkemizde Bedrettin Dalan gibi 100 kişi daha olabilse... Gençleri ilim ve irfan ordusuna bu kadar güzel hazırlayan İstek Vakfı okullarının tüm öğretmen ve yöneticilerini candan, gönülden kutluyorum.

Yazarlar sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır