kapat

22.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bakan: Teftişin gereği yapılacak
MİLLİ Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Fethullah Gülen'in okullarıyla ilgili sorular üzerine, tüm okulların daima denetlendiğini belirterek, "Bu olay çıktıktan sonra özel olarak ona da bakacağız" dedi.

Bostancıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nda gazetecilerin, son zamanlarda gündeme gelen Fethullah Gülen'in okullarıyla ilgili iddialar konusundaki sorularını yanıtladı.

Teftiş Kurulu'nun teftişlerini sürdürdüğünü belirten Bostancıoğlu, "Gelen raporlara göre, cumhuriyetimizin, milli eğitim sistemimizin gerektirdiği eğitimi veren okullarımız için bir şey yapmıyoruz" diye konuştu. "Türk eğitimini kimsenin yıkamayacağını" vurgulayan Bostancıoğlu, bir gazetecinin, "Fethullah Gülen'in okullarına operasyon başlatmışsınız" sözleri üzerine, "Operasyon diye bir şey yok" dedi.

"Eğitim dönemi bitsin, hiç merak etmeyin birçok çalışmalar bütün hızıyla yürüyecek" diyen Bakan, bir gazetecinin, "Fethullah Gülen ile ilgili son gelişmeler üzerine, bu okulların durumu daha önemli hale geldi" sözleri üzerine de "Olay zaten önemliydi" diye konuştu.

Bostancıoğlu, Teştiş Kurulu'nun incelemeleri sonucunda ne teklif gelirse, o teklif doğrultusunda gerekenin yapılacağını ifade etti. Fethullah Gülen'in okullarıyla ilgili bir rapor olup olmadığı yönündeki soru üzerine Bostancıoğlu, Türkiye'de kaç adet devlet ve özel okul varsa hepsinin sayısının kendilerinde mevcut olduğunu belirterek, "Tabii ki, bu okulların sahibi olarak Fethullah Gülen'in ismi görünmüyor. Çünkü okulların bazıları şirket, dernek, vakıf adına kuruluyor. Biz bu okulların eğitim standartlarına bakıyoruz" diye konuştu.

Bostancıoğlu, bir gazetecinin, "Özbekistan'ın, Türkiye'deki öğrencilerini irticaya karıştığı gerekçesiyle geri çektiği" yönündeki sözleri üzerine de "Bu konunun eğitimle ilgisi yok. Özbekistan Devlet Başkanı'na düzenlenen suikaste Türkler'in karıştığı iddia ediliyor. O konu, eğitimden daha çok siyasi" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır