kapat

22.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İşte Türk standartı
Türk her işi özenli yapar. Sağlık Bakanlığı açacağı bir prezervatif ihalesinin teknik şartnamesini hazırlamak için TSE'den konuyla ilgili standart istedi. Uzmanlar ölçtüler biçtiler, standartı milimi milimine belirlediler

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Türk erkeğinin cinsel standartlarını belirledi. TSE'nin standardına göre, erkeklerin cinsel organlarının uzunluğunun, ortalama 17 santimetre, eninin ise 4.5 santimetre.

Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve UNICEF'den bağış adı altında gelen doğum kontrol malzemeleri yardımının kesilmesi üzerine, alınacak malzemeler için ihale açtı. Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü'nün açtığı ihalede, 70 bin 3 aylık depo enjeksiyon, 30 bin bir aylık depo enjeksiyon, 8 milyon 400 bin hap, 7.5 milyon da prezervatif alınacağı duyuruldu. Sağlık Bakanlığı, prezervatif ihalesinin teknik şartnamesini hazırlamak için TSE'den konuyla ilgili standart istedi. TSE ise, Türk erkeğinin cinsel organının ortalama boyutlarını uzunluk 170 milimetre, eni de 45-50 milimetre olarak belirledi. Türk erkeğinin cinsel organının standart ölçülerini belirleyen TSE prezervatifler içinde bir takım ölçüler belirledi. Standartlara göre,

* Kutuların üzerinde imal tarihi, "serin, kuru ve güneş ışığı almayan yerde saklayınız", "bir defa kullanınız" uyarısı bulunacak.

* İmalatçı firmanın ticari unvanı, kısa adı, tescilli markası bulunacak.

* Uzunluğu en az 170 mm, genişliği 45-50 mm olacak. Kondomun et kalınlığı 0.05 ile 0.02 mm olacak. Açık ucunda bulunan halkanın kesit çapı 1.25-0.45 mm olacak.

* Net ağırlığı 1.70 gramdan fazla olmayacak, boyası akmayacak. Doğal kauçuk laktesinden yapılmış olacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır